Proef met anoniem solliciteren bij de gemeente

ALMERE
De gemeente Almere begint deze zomer bij wijze van proef met anoniem solliciteren. Dat gebeurt nadat de PvdA en het CDA daar om hadden gevraagd.

De twee partijen vonden dat Almere in navolging van andere grote steden en internationale bedrijven zoals Google sollicitanten in eerste instantie anoniem moet gaan beoordelen. Zo kan bewuste of onbewuste schifting op basis van achternaam, leeftijd, beperking of achtergrond voorkomen worden.

Goede resultaten
De gemeente Almere zegt graag met anoniem solliciteren te willen beginnen, omdat er elders goede resultaten mee zijn behaald. Zo is gebleken dat er bij deze manier meer vertegenwoordigers van minderheden solliciteren. Ook blijkt een meer diverse groep sollicitanten voor een eerste gesprek te worden uitgenodigd.

De gemeente denkt dat het personeelsbestand hierdoor een betere afspiegeling van de bevolking kan worden. Dat zou kunnen leiden tot meer begrip en verbinding in de stad.

reacties (8)

 • Arie

   

  Gewoon 30 personen uitnodigen. Kost een beetje tijd maar dan heb je ook wat je wil zonder dwang van de linkse rakkers

  reageer
 • R.H.

   

  Het was veel drukker op mijn cv toen ik mijn leeftijd 20 jaar naar beneden had ingevuld

  reageer
 • gemeente almere

   

  tot onze spijt hebben wij geen vacatures , door bezuinigen zoeken wij op dit moment geen personeel . vriendelijke afdeling p en o gemeente almere .

  reageer
 • Willemsen

   

  Zodra die anonimiteitsfase achter de rug is zal vervolgens verder onderzoek worden gedaan. En dan kan je op ik weet niet hoeveel gronden alsnog worden afgewezen. Zorg gewoon dat je op je verleden niets dan wel niet zo veel is aan te merken, je over de goede papieren beschikt en dat je kunt aantonen iets toe te voegen aan de organisatie waar je hoopt te mogen werken.

  reageer
 • Leny

   

  Hopelijk ideaal voor een 59 jarige. Die dol graag wil werken. En steeds overal word afgewezen. Ik heb heel veel diploma,s op zak. In 2 jaar tijd 1000 sollicitaties de deur uit. Ze zeggen het niet. Alleen te oud. Hopelijk gaat dit wel werken met anoniem solliciteren.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • peteratea

   

  En als je dan te maken krijgt met een anonieme sollicitant, dan weet je gelijk dat daar iets aan scheelt :) Dus die dan maar liever niet uitnodigen,..

  reageer
 • .\/\/.

   

  Wat zou er dan aan moeten schelen, Peter Aggenbach?

 • jeroen

   

  en hoe kun je nu iemand uitnodigen als hij/zij anoniem is? het verbaast me niets dat de PVDA dit voorstelt, beetje teleurstellend van CDA

  reageer
 • Bastiaan

   

  Iemand anonimiseert de sollicitatie en stuurt het door naar degene die de sollicitatie beoordeelt. Naam is dus wel bekend bij de gemeente maar niet bij de beoordeler.

 • Anoniem

   

  Ik wil graag solliciteren bij de Gemeente Almere. Ik ben een .. jarige .... en woon in ..... Ik wil graag voor de functie ......... in aanmerking komen. Ik ben zeer geschikt voor deze functie omdat ik aan alle criteria voldoe zoals de diploma's ..., ..., en ... Daarnaast kunt u navraag doen bij mijn voormalige werkgever, ........... Ik hoop dat u mij uitnodigt voor een gesprek aangezien ik volledig voldoe aan uw anonieme sollicitatie. Hoogachtend, ...... ............ .... .. ............ P.S. Als u voor mij kiest dan weet u zeker dat de puntjes op de goede plaats komen!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert