Proef met anoniem solliciteren bij de gemeente

ALMERE • Wo 29 maart 2017 | 19:07 • Woensdag 29 maart 2017 | 19:07
De gemeente Almere begint deze zomer bij wijze van proef met anoniem solliciteren. Dat gebeurt nadat de PvdA en het CDA daar om hadden gevraagd.

De twee partijen vonden dat Almere in navolging van andere grote steden en internationale bedrijven zoals Google sollicitanten in eerste instantie anoniem moet gaan beoordelen. Zo kan bewuste of onbewuste schifting op basis van achternaam, leeftijd, beperking of achtergrond voorkomen worden.

Goede resultaten
De gemeente Almere zegt graag met anoniem solliciteren te willen beginnen, omdat er elders goede resultaten mee zijn behaald. Zo is gebleken dat er bij deze manier meer vertegenwoordigers van minderheden solliciteren. Ook blijkt een meer diverse groep sollicitanten voor een eerste gesprek te worden uitgenodigd.

De gemeente denkt dat het personeelsbestand hierdoor een betere afspiegeling van de bevolking kan worden. Dat zou kunnen leiden tot meer begrip en verbinding in de stad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel