‘Vooral oversteekplaatsen en kruisingen Evenaar onveilig’

ALMERE • Do 30 maart 2017 | 19:27 • Donderdag 30 maart 2017 | 19:27
Met name oversteekplaatsen en kruisingen worden door omwonenden van de Evenaar in Almere Buiten genoemd als onveilige plekken. Dat blijkt uit een enquête van de SP en het actiecomité Veilige Regenboogbuurt. Ze willen graag dat de gemeente Almere maatregelen neemt om de weg veiliger te maken. 

De enquête is ingevuld door 267 mensen. De SP benadrukt dat het geen wetenschappelijk onderbouwd beeld geeft, maar wel laat zien waar knelpunten zitten. Van de ondervraagden geeft 66 procent aan de Evenaar verkeersonveilig te vinden. Veel van hen zeggen wel eens een (bijna)ongeluk te hebben meegemaakt. 

Veel mensen noemen ook het gedrag van medeweggebruikers als een probleem. De SP vraagt zich hardop af of het aan de weggebruikers ligt of dat de weg uitnodigt tot gevaarlijk gedrag. De enquête is donderdagavond tijdens de Politieke Markt aangeboden aan wethouder Frits Huis. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel