Startsein voor nieuw fietspad tussen Almere en Zeewolde

FLEVOLAND
Eind volgend jaar kunnen de eerste fietsers gebruikmaken van het nieuwe fietspad tussen de A6 bij Almere Buiten en de Gooiseweg bij Zeewolde. Vrijdag is het startsein voor de aanleg van fietspad 'De Grote Trap' gegeven. 

Het stuk land waar het pad komt is nu nog niet toegankelijk voor het grote publiek. Dit fietspad brengt daar verandering in. Het gaat van de fietsbrug over de A6 naar natuurgebied Horsterwold en is zo'n 10 km lang. Het pad ligt straks langs de natuurstrook op het Adelaarstracé.

Langs De Grote Trap worden picknickbanken, parkeerterreinen en uitkijkheuvels met schuilhutten aangelegd. De aanleg van dit alles kost 2,4 miljoen euro. Ook komen er natuurvriendelijke oevers die worden betaald door Waterschap Zuiderzeeland.

reacties (6)

 • Urker hardloper

   

  Het wordt ook hoog tijd voor een een fietspad langs de Westermeerweg tussen de Vormtweg en het Schapenpad in de NOP. Dat daar nog geen ongelukken gebeurd zijn, met de honderden hardlopers en fietsers dagelijks terwijl de auto's op het smalle weggetje met hoge snelheid voorbijrazen. Provincie Flevoland doe hier a.u.b. een keer wat mee! Al het geld wordt alleen maar in Zuidelijk Flevoland gepompt.

  reageer
 • Wim

   

  Dat is een mooi stuk om te fietsen. Ik schat alleen in dat het fietspad door slechts 68 mensen per jaar wordt gebruikt. En vraag me dan ook af of je niet moet overwegen of je zo'n project wel laat doorgaan.

  reageer
 • Ed

   

  Waar op baseert u dat getal 68? De fiets is recreatief gezien razend populair. En voor woonwerk verkeer zal ook steeds meer van fietspaden gebruik gemaakt worden dankzij de elektrische fiets.

 • Rob

   

  Alles goed, zolang er maar geen zonnecellen in het fietspad komen. Die levensgevaarlijke onzin zou voor mij meteen een reden zijn een auto te kopen.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Werkt prima in Krommenie. Van mij mag het hier ook.

 • Bobby

   

  Komen er ook van die nieuwe giga windmolens langs het fietspad te staan? En kun je dan meteen gratis je fiets opladen als je op daar op een bankje zit te genieten van de rust en het uitzicht?

  reageer
 • Jantje

   

  Kunnen de grote grazers ook meteen gebruik maken van dit pad tussen Oostvaardersplassen en Horsterwold ?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hendrik

   

  Oevers betaald door het waterschap????? Millieuvriendelijke oevers betaald door de inwoners van Flevoland.667280

  reageer
 • Ron H

   

  Wat probeert u te melden?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert