Historische wandeling door de Zuiderzeewijk

LELYSTAD
In Lelystad zijn drie wandelroutes uitgezet langs historische hoogtepunten van Lelystad. De routes zijn gemaakt door historicus en wandelaar Mari Smits omdat de stad een halve eeuw bestaat. 

Verslaggeefster Gineke Smiet loopt deze week de drie wandelingen samen met Smits. De eerste voert door de Zuiderzeewijk. Ze bekijken 't Lelycentre, waar vroeger café 't Klutske zat. Ook komen ze langs basisschool de Laetare, de enige basisschool in de Zuiderzeewijk die nog in het originele gebouw zit. Tot slot bekijken ze De Meerkoet, vroeger een café voor de eerste bewoners en bouwvakkers, nu een appartementencomplex.

De routes zijn op te halen bij het VVV-punt in het Stadhuis.

reacties (6)

 • Jade

   

  Dit is een leuke actie. Hier mogen er meer van komen. Kan deze man niet een gids worden met verschillende wandelroutes. Ook erg leuk voor scholen, dan leren de kinderen tijdens een gezonde bezigheid iets van hun omgeving.

  reageer
 • Hendrik

   

  Misschien moet die route maar op werkdagen door het gemeentehuis gaan langs al die kamertjes waar die oude mensen zitten die de boel gesloopt hebben, en Lelystad van zijn oorspronkelijke plan grondig hebben beroofd. Een historisch minpunt van enorme omvang. Volgend jaar gemeenteraadsverkiezingen? Ik kan bijna niet wachten om weer te gaan stemmen.

  reageer
 • Tsja

   

  Gewoon vol blijven houden hoor met die onzin.

  reageer
 • Johan

   

  Bijzonder leuk initiatief maar bijzonder jammer dat Lelystad een "stad" is die op deze wijze nooit een historie zal opbouwen. Kijk naar de Meerkoet de Waterwijzer de diverse gesloopte scholen Lelystad haven etcetc. 'T lijkt en met nadruk lijkt erop dat onze wijze stadsbestuurders elke keer als het ook maar enigzins moeilijk word er voor de makkelijke weg van de slopershamer word gekozen ipv. renovatie. Dus hulde aan de initiatiefnemer echter valt er weinigs moois meer te ontdekken.

  reageer
 • lelystedeling

   

  En hiet stond eens het monumentale gebouw de Waterwijzer. Helaas ten prooi gevallen aan de slopershamer. Enzovoorts

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • hahahaha,wat valt daar nu te zien dat bestaat al niet eens meer...het kan over het algemeen een verhaal worden met "hier stond "reuze interessant..

  reageer
 • lelystedeling

   

  En hetzelfde voor de parel van de stad: Lelystad-Haven (werkeiland)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert