Politieauto botsing was op weg naar inbraak

ALMERE
De politieauto die vrijdag op de busbaan in de Almeerse Stedenwijk in botsing kwam met een scooterrijder was op weg naar een inbraak en had zijn zwaailichten aan. Dat heeft de politie maandag bekendgemaakt. 

De aanrijding vond plaats op de kruising van de busbaan met de Amsterdamweg. De 22-jarige man uit Almere die op scooter reed, werd gewond naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie is hij inmiddels weer thuis.

Het Tactisch Verkeersteam van de politie onderzoekt de aanrijding. Getuigen worden opgeroepen zich te melden.

 


 

reacties (15)

 • Hendrik

   

  Heb ik zelf gehoord van een almeeerse politieagent. De busbaan in Almere is exclusief voor de busmaatschappij aangelegd. Andere diensten mogen daar pas na toestemming gebruik van maken. Particuliere weg dus. En bijna elke kruising is daarom met verkeerslichten geregeld om het juridisch dicht te timmeren. Een snelheidsbeperking in een woonwijk, geld daarom ook niet voor de busbaan. Krom, maar is zo.

  reageer
 • Willem

   

  Besef even dat de politie over een onoverzichtelijke busbaan kruising met volle snelheid zonder sirene door rood reedt. Wie moet er eerst voor de veiligheid zorgen? Burger die door groen rijd had net zo goed een kind kunnen zijn die op 1 van de 3 scholen vlak na bij de busbaan kruising zit. Sterkte voor de SCOOTERrijder

  reageer
 • Jaanchi

   

  Particuliere weg? Hoe komt u daar nu bij? Dan zou er bij elke kruising op zijn minst een bordje of anders slagbomen moeten staan. En welke pariculier is er dan volgens U verantwoordelijk voor het onderhoud? Puzzeltje voor uzelf denk ik.

  reageer
 • Tja

   

  Meeste jongeren rijden op met oordopjes in met muziek of bellend.Dan zijn sirenes toch al kansloos, die horen ze niet. En mentaliteit lijkt steeds meer te worden dat rode stoplichten steeds massaler genegeerd worden.

  reageer
 • Dick

   

  Nee, de aanwezigheid van haaientanden regelt de voorrang op kruisingen. Ook verkeersbord B06 doet dit. Dat het effect hetzelfde is soit, voor een voorrangsweg mist er namelijk nog een verkeersbord B01 (je weet wel, oranje vlak, witte rand en zwart buitenkansje).

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Flevolander

   

  Ik woon naast een busbaan en moet elke dag de busbaan oversteken om bij de parkeerplaatsen te komen. Als de politie te hard rijdt bij de kruising dan komt het regelmatig voor dat de stoplicht nog op groen staat voor ons. Door de de verkeersituatie bij deze kruising kan je de P.auto niet zien aankomen totdat hij 10 meter voor je staat. Toen ik hier pas woonde 2 x meegemaakt dat ik bij werd aangereden. Nu kijk ik naar links ook al staat het stoplicht op groen voor mij en ik doe bij elke overgang waar ik oversteek. Dat zou iedereen moeten doen, scheelt een hoop ergenis en tijd.

  reageer
 • Jeroen

   

  Of ze kwamen van een ongeval dat rond 15.00 gebeurde in de literatuurwijk? Sterkte voor de scooterrijder.

  reageer
 • Hendrik

   

  Busbaan is een particuliere weg, die niet tot de openbare weg behoort en kan daarom ook geen voorrangsweg zijn. Vandaar dat bijna elke kruising met verkeerslichten geregeld is, om gedoe bij een aanrijding te voorkomen. Lekkere puzzel voor de juristen. En trouwens, de politie is toch meestal te laat bij een inbraak melding, dus er is geen ndzaak om te hard én door rood te rijden.

  reageer
 • Boels

   

  Bij het naderen van busbanen zie je haaientanden en voorrangsborden. Zijn dus voorrangswegen.

  reageer
 • Dick

   

  De busbaan is zeker geen voorrangsweg. Alleen al getuige de verkeersregelinstallatie die daar staat. Ïndien de politiewagen alleen "geluidssignalen"gevoerd zou hebben dan is het GEEN voorrangsvoertuig en dient bestuurder zich gewoon aan alle voorrangsregels te houden. En de politieauto's hebben zeker geen verkeersregelinstallatie beinvloedingssysteem, dat is alleen voorbehouden aan lijnbussen. Indien de bus die eroverheen rijdt "geen dienst" op de infopanelen heeft staan is ook het beinvloedingssysteem uit. Kans is dus groot dat debestuurder politiewagen "geen voorrang" heeft verleend.

  reageer
 • Jaanchi

   

  Busbaan is dan wel een voorrangsweg, maar dat geldt alleen als de verkeerslichten uit zijn. Mocht de politieauto optische- en geluidssignalen hebben gevoerd is er geen discussie. Mocht de scooter groen licht hebben gehad en de politie alleen optisch signalen hebben gevoerd is er ook geen discussie. Dan hebben ze gewoon door rood gereden en volgens het vertrouwensbeginsel (bij groen licht mag je erop vertrouwen dat kruisend verkeer voor rood stopt) geeft dat dan voor de politie een probleem.

  reageer
 • marc

   

  Het word tijd voor knipperende oranje lampen op de kruisingen met de busbaan. Dat verplicht het kruisende verkeer te kijken voor men de busbaan oversteekt.

  reageer
 • Rob

   

  Voorrangsweg, optische signalen en busbaan is sowieso al een bijzondere verkeerssituatie. Meestal word er ook bij spoedt harder gereden door politie, brandweer en ziekenauto's. Verstandig is het daarom om dan ook standaard de sirene te gebruiken was meestal wel gebeurd.

  reageer
 • Piet

   

  Maakt niet uit. De busbaan is een voorrangsweg. Ook scooterrijders moeten gewoon uitkijken en voorrang verlenen. Als de politie onderweg is naar een inbraak willen ze de inbrekers niet op grote afstand waarschuwen dat ze eraan komen.

  reageer
 • Greb

   

  Alleen maar optische signalen?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert