Meer winkels in Flevolandse steden

FLEVOLAND
Terwijl het aantal winkelvestigingen in de meeste steden de afgelopen tien jaar is afgenomen, kwamen er in Almere en Lelystad juist winkels bij. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Tegen de stroom in
De Flevolandse steden vormen een uitzondering op de trend die het CBS in de rest van het land constateert. In de Nederlandse straten is het totaal aantal winkels in tien jaar tijd ruim vier procent verminderd. Dat komt volgens het CBS mede door een explosieve opkomst van online winkelen.

Bataviastad
Het CBS benadrukt dat in de cijfers van Lelystad ook Batavia Stad is meegenomen. Vooral daar zijn er in de afgelopen tien jaar winkels bijgekomen. Ook voor Almere geldt dat het gaat om cijfers voor de gehele stad. Ook nieuwe winkels in bijvoorbeeld Almere Poort en Almere Buiten zijn meegenomen.

reacties (11)

 • Stephan

   

  In Stad staat nog veel winkelruimte leeg.

  reageer
 • Claartje

   

  Dat is waar, maar het vult zich ook snel weer op. Vaak met pop-ups, maar ook met andere zaken. Zo komt in het leegstaande pand van Etam een vestiging van Pull & Bear, maar ik ken dit niet. En de foodpassage bij Mediamarkt krijgt er een notenbar bij en viswinkel Koning komt daar.

 • wolverine

   

  meer Winkels ? waar ? In Lelystad,ik zie enkel maar leegstand.hebben blinden hier gekeken?

  reageer
 • Hng

   

  Al die prullaria winkeltjes zoals hieronder beschreven zitten er alleen omdat leegstand nog duurder is. Ze betalen nauwelijks huur. Een soort antikraak. Laten we er met z'n allen nou maar vanuit gaan dat het nooit meer zal worden zoals het vroeger was. Er komen nog barre tijden aan.

  reageer
 • Emma

   

  Barre tijden of een veranderde wereld? Ik herinner me nog dat de kleine buurtwinkeltjes verdwenen door de opkomst van supermarkten, ook dat overleefden we. Tijden veranderen en we passen ons vanzelf weer aan.

 • Klant

   

  Om mis het boetiek je in de waagpassage waar nu die Valentiin zit geef mij dat winkeltje aub weer terug

  reageer
 • Bezoeker

   

  Jammer dat in het centrum ( gordiaan ) de winkels verdwijnen. Stedelijke overheid doe hier wat aan maak het centrum gezelliger en aantrekkelijker . Schaf het parker beleid af ook op het Lelycentre. Dat scheelt veel klandizie.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • pietje

   

  In almere haven zijn er zowat 8 donner zaken 6 opticiens maar een goedkope supermarkt ho maar...

  reageer
 • Van Haven

   

  8 Dönerzaken in Almere Haven? Waar dan ? Een goedkope supermarkt heeft een groot klantenbestand nodig, Haven is ws niet interessant voor hen. Persoonlijk vind ik dat er zat supermarkten zijn met verschillend assortiment.

 • Guus

   

  Dat klopt hier in Almere zie ik de ene telefoon of telefoon reparatie winkel na de andere verschijnen

  reageer
 • Straatbeeld

   

  Bij ons in Emmeloord groeien de kringloopwinkels uit de grond als paddestoelen, ook vestigen zich hier net als elders steeds meer vage telefoonwinkels, nagelstudio's, en naar zeep en parfum ruikende prularia winkeltjes etc, ook zich juweliers noemende neringdoenden vestigen zich hier, alles in de populaire prijsklasse de prijsklasse voor het klootjesvolk. De hedendaagse Jeanszaken zijn nu vandaag de juweliers van gisteren zaken als de Action en nog twee van die goedkope winkels verheugen zich op grote populariteit, de Hema en Blokker sidderen op hun grondvesten, Ja het winkelgebeuren begint zich aardig aan te passen aan de huidige stand van onze samenbeleving.

  reageer
 • pieter

   

  Dronten blinkt uit met opticiens, hoorwinkels, kappers, drogisterijen en ook telefoon ( reparatie ) winkels, maar een Lidl erbij is net even te veel.

  reageer
 • Karin

   

  en dat is zó gezellig winkelen ( not) !!!

 • Piet

   

  Benader de Lidl of je een franchise vestiging kunt beginnen, blijkbaar heb je een schaarste op markt ontdekt. Als je slim ben spring je daarop in en vul je die leegte op. Super rijk word je ermee... maar dan ook echt extreem rijk. Of is er nu geen vestiging omdat er geen markt voor is en het financiële risico dus te groot. Wat een vragen...

 • Claartje

   

  En nagelstudio's, kappers en goedkope dumpzaken.

  reageer
 • DIRK

   

  de bekende afbraak winkels , in almere hebben ze er ook een handje van en er is nog genoeg leegstand dus er kunnen nog meer van die afbraak winkels bij komen .

 • Guus

   

  Dat klopt hier in Almere zie ik de ene telefoon of telefoon reparatie winkel na de andere verschijnen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert