Cel- en werkstraffen geëist voor mishandeling nieuwjaarsnacht

ALMERE
Tegen een man uit Amsterdam is vijf maanden celstraf geëist voor het mishandelen van een man tijdens Oud en Nieuw, op de Grote Markt in Almere. Een Almeerder, een neef van de Amsterdammer,  hoorde een werkstraf van 40 uur tegen zich eisen. 

De twee verdachten vierden samen Oud en Nieuw toen er een woordenwisseling ontstond met een andere feestganger. Na wat duw- en trekwerk en een paar klappen vielen de Amsterdammer en het slachtoffer op de grond. Die laatste viel daarbij zo hard op z'n hoofd dat hij een schedelbasisfractuur opliep.

Volgens getuigen werd er na de val nog op het slachtoffer ingetrapt. De verdachten ontkenden dat woensdag voor de rechtbank in Lelystad. Het slachtoffer deed na die nacht aangifte van mishandeling, maar probeerde zijn aangifte in februari weer in te trekken. Hij zegt dat het weer goed met hem gaat en dat hij verder wil met zijn leven.

De officier van justitie besloot de zaak toch voor de rechter te brengen omdat hij de zaak te ernstig vindt. Volgens hem was er op camerabeelden te zien dat het slachtoffer nog in zijn gezicht werd geslagen toen hij al knock-out op de grond lag. 

De strafeis voor de Amsterdammer is hoger dan de strafeis voor zijn neefje, omdat hij al een strafblad heeft. De rechtbank doet uitspraak over twee weken.
 

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert