Hulpdiensten moeten na oefening echt in actie komen

LELYSTAD
De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij en de brandweer moesten zaterdagmiddag na een oefening op het Markermeer een schip te hulp schieten dat daadwerkelijk in nood was. 

Volgens de KNRM maakte de boot water door een gesprongen leiding aan boord. De brandweer heeft het schip leeggepompt. Het is vervolgens door de KNRM naar Batavia Haven gesleept. De drie opvarenden raakten niet gewond. 

Hulpdiensten waren net klaar met rampenoefening
De hulpdiensten hadden kort daarvoor een rampenoefening gehouden op de Marker Wadden. Daarbij zaten zogenaamd drie slachtoffers vast in drijfzand, liep het schip de Abel Tasman vast voor de kust van de eilanden en was de haven van het eiland afgesloten. 

De hulpverleners van de KNRM Lelystad werden geassisteerd door andere kustwachten rond het Markermeer. Ook de brandweer was aanwezig. De oefening was vooral bedoeld om te kijken hoe er het beste onderling gecommuniceerd kan worden. 

Volgens Piet Stroet van de Brandweer Flevoland was het een goede oefening en bleek dat de hulpdiensten de juiste materialen bij zich hadden om mensen uit drijfzand te kunnen halen. 

 

 

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert