Paasvuur afgelast vanwege vogelnestje in brandstapel

DRONTEN • Di 11 april 2017 | 11:51 • Dinsdag 11 april 2017 | 11:51
Het zou een jaarlijks terugkerende traditie moeten worden: het paasvuur bij de Roggebotstaete in Dronten. Maar een klein vogeltje gooit roet in het eten. Een koolmees heeft in de brandstapel een nest gebouwd. 

Lennard Duijvestijn moet er om lachen, maar baalt er stiekem ook wel een beetje van: "We hebben een grote bult van wel zes meter hoog gemaakt en wilden iedereen uitnodigen. En toen kwam die vogel".

Bij Landgoed Roggebotstaete staat de natuur hoog in het vaandel. "Dat het koolmeesje nu juist tussen alle bomen deze brandstapel uitkiest om te nestelen is dan ook wel erg grappig", zegt Duivesteijn. Hij laat het beestje lekker broeden. "Het paasvuur stellen we maar even uit en als alle eitjes uitgekomen zijn en de beestjes uitgevlogen gooien we alsnog de fik er in."
Overigens is het niet het enige vogeltje dat zijn heil zoekt bij de brandstapel. Medewerkers zagen ook al een kwikstaartje heen-en-weer vliegen.

Alleen bij Op D'n Akker in Nagele kun je op Eerste Paasdag nog terecht voor een paasvuur. Aangezien het paasvuur in Dronten niet doorgaat, wordt daar wel meer drukte verwacht.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel