Fractievoorzitters geïnformeerd over privéleven burgemeester

ALMERE
Burgemeester Franc Weerwind van Almere heeft de fractievoorzitters in de gemeenteraad op de hoogte gesteld van zijn privé-omstandigheden. De burgemeester heeft de raadsleden donderdagavond verteld dat hij een relatie had met een vrouw, die zwanger van hem is geraakt.

Relatie verbroken
Weerwind heeft die relatie verbroken en inmiddels heeft hij een andere vriendin. De Almeerse burgemeester is overigens officieel nog getrouwd met een andere vrouw, met wie hij ook kinderen heeft. Momenteel loopt er een scheidingsprocedure.

Verhaal op internet
Een Almeerder had dit verhaal al eerder op internet gezet en de burgemeester heeft die feiten nu tegenover de fractievoorzitters bevestigd. Burgemeesters of wethouders leggen normaal gesproken geen verantwoording af over hun privé-omstandigheden, maar alleen over hun functioneren als bestuurder. In dit geval vond Weerwind het toch nodig om de Almeerse politiek van zijn privésituatie op de hoogte te stellen.

Reactie Weerwind
De burgemeester wil niet zeggen waarom hij dat heeft gedaan. Volgens zijn woordvoerder is zijn enige commentaar: "de burgemeester neemt zowel zakelijk als privé zijn verantwoordelijkheid". reacties (51)

 • johan

   

  Een Minerva boy die boven het maaiveld probeert uit te komen door te laten zien dat hij oprecht en integer is, en wat blijkt zo integer is hij niet. Politiek houdt hem de hand boven het hoofd, slappe hap en dit terwijl net afgelopen donderdag er diverse burgers waren die op de bijeenkomst over cultuurverandering binnen de gemeente hun beklag kwamen doen over de wandel en handel binnen de muren van het gemeentehuis. En wat blijkt hun illustere leider neemt het niet zo nauw als het aankomt op morele waarden en normen. maar goed voorbeeld doet goed volgen toch! de coalitie sluit wanneer burgers klagen en ondertussen houden ze een burgemeester die het niet zo nauw neemt met normen en waarden de hand boven het hoofd. Helaas zal op deze manier er nooit respect worden opgebouwd binnen de muren van het gemeentehuis en blijven we in Almere afhankelijk van vriendjespolitiek, nepotisme, ambtenaren die liegen en bedriegen en de waarheid niet vertellen en of verdraaien onder leiding van leiders die illegale putten slaan of met weinig respect vrouwen bejegenen. Ach ja wat zeggen we ook alweer Het Kan in Almere, ik voel seizoen 4 voor nieuwe buren aankomen. De makers van die serie hadden dit scenario zelf niet beter kunnen verzinnen

  reageer
 • Barbara

   

  Annemarie is ook niet opgestapt toen haar waterpomp werd lekgeslagen. Overige burgemeesters hebben allemaal ook een beurt gehad v.n.l van hun plaatselijk de pers. Jaha de volmaaktheid komt nu aan de orde, er mag nergens een vlekje aanzitten, heb je wel gemorst dan is daar de schandpaal. Een hoop heisa terwijl een vervolg uitblijft.

 • Barbara

   

  Ik erger me aan het feit dat sommige reaguurders het hebben over ""hij dit en hij dat". Je hebt veel vrouwen die ook over hun man zo spreken als ze iets aan anderen mee hebben te delen. Dat gaat dan zo...Hij dit en hij dat...Compleet over het hoofd ziend dat zo iemand een naam heeft waar je hem kenbaar mee kan maken.

  reageer
 • Hannes

   

  Wat is belangrijker de Floria/woonwijk, met al zijn schijnheiligheid; of een Familieveten gebaseerd op een privéleven!

  reageer
 • Rene

   

  We moeten niet vergeten dat twee mensen verantwoordelijk zijn voor deze zwangerschap. Het verhaal heeft altijd twee kanten. Heel laag bij de grond om dit uit de doeken te doen op internet, door een vrouw notabene die hier geen moer mee te maken heeft. Die mevrouw, wat zal ze lekker slapen vannacht, heeft er vast niet over nagedacht dat Franc ook nog twee kinderen heeft bij zijn ex-vrouw.

  reageer
 • Maries

   

  Wat erg voor de aanstaande moeder! Ik ben uitermate verbolgen over het schandelijke gedrag van dhr. Weerwind. Door samen te kiezen voor een kind en de moeder dan zo aan de kant te zetten is zeer verwerpelijk! Het brengt ernstig leed toe aan alle betrokkenen ook aan het ongeboren kind. Als hij echt zo'n vent is treedt hij direct af. Een echt geloofwaardig voorbeeldfiguur is hij niet echt.

  reageer
 • ...

   

  Ik ben zelf een vrouw. Maar wie zegt dat ze SAMEN voor een kind gekozen hebben??? Ken zat vrouwen uit mijn omgeving die een kind nemen in de hoop de man bij zich te kunnen houden en/of de hoop dat ze voor de rest van hun leven voor "hun" kind zal zorgen. Wij kennen het hele verhaal niet, maar mochten ze inderdaad er samen voor gekozen hebben dan ben ik het helemaal met je eens. Maar ik ga er niet van uit.

 • laat alle reacties zien
 • Johanna

   

  Zijn kinderen lijden het meest onder deze situatie. Door het bekend te maken is hij zichzelf aan het redden. Als het verhaal niet uitgelekt was zou hij niets erover zeggen.

  reageer
 • serieis?!

   

  Opmerkelijk dat er wordt gereageerd met: "de burgemeester van Maastricht deed dit ook". Die heeft zn verantwoordelijkheid genomen en is daarna opgestapt. Gaat Franc Weerwind dat "ook" doen?

  reageer
 • Els

   

  Hij kiest voor duidelijkheid, dat is te prijzen!

  reageer
 • Barbara

   

  Precies!

 • Ed Molenaar

   

  Begrijp ik het goed en zou hij niets gezegd hebben als het geheim gebleven was?

  reageer
 • Fraaans

   

  Dit soort figuren heeft toch altijd de mond vol over normen en waarden. Maar dat geld natuurlijk alleen voor het "gewone" volk.

  reageer
 • Jozef

   

  Zijn taak om (burger)vader van alle Almeerders te worden neemt hij wel heel letterlijk.

  reageer
 • ieder moet zelf weten wat hij doet is zijn verantwoording

  reageer
 • Hans H

   

  Moraal zit in je hele lijf!

  reageer
 • Rita

   

  Precies! Op een andere forum zei ik dit al: Ïk zag een twitter van Toon van Dijk voorbijkomen, refererend aan de profielschets van de burgemeester: 'Integriteit komt voort uit een natuurlijke grondhouding..." Tja, en zo is het gewoon natuurlijk. Privé en werk overlappen elkaar altijd. De mens zelf verander je niet.

 • pieter

   

  Wat gaat dat aan alimentatie kosten ?????

  reageer
 • ton

   

  Lekker voorbeeld voor de inwoners ! Wat een moraal

  reageer
 • Ron H

   

  Ik vermoed dat de mensen die vinden dat hij moet aftreden dezelfde zijn als die kritiek op de wachtgeldregeling hebben. Voor die mensen kan hij het toch nooit goed doen. En mensen die kritiek hebben dat hij het niet errder heeft verteld ... lijkt me een vrij kromme redenering.

  reageer
 • Henk

   

  Tja natuurlijk is het een goed voorbeeld om je kinderen in de steek te laten, een andere vrouw zwanger te maken en die weer te verlaten en nu met je derde (officiele) liefje te zijn. Echt een voorbeel dvoor Almere oh nee echt een afspiegeling van almere! Kortom de burgemeester past zich goed aan

  reageer
 • Typerebd

   

  Verbaast me niks

  reageer
 • August

   

  Een echte Burgemeester is er voor alle Almeerders,

  reageer
 • Windweer

   

  Wat een belachelijk kortzichtige reacties van sommige mensen! Nee ik ben ook geen fan van deze man, maar wat hij prive uitspookt en hoeveel mensen hij zwanger maakt is zijn prive pakkie aan, dit heeft niets met zijn functioneren als burgemeester te maken

  reageer
 • René

   

  Het zal mij een zorg zijn allemaal, maar ik hoor altijd zoveel over 'voorbeeldfunctie' en zo...

 • Verdi

   

  Je hebt een harde wind, een natte wind, een zachte wind, en nu ook een Weerwind, er is geen verschil aan te wijzen

  reageer
 • Ali

   

  Wat Franc prive doet moet hij zelf weten.Ik vind het wel tof wat hij doet. Hij geniet van het leven en laat er geen gras over groeien. Bezwangerd een vrouw en is nog niet gescheiden. Ondertussen al weer verder wippen naar een andere vrouw.

  reageer
 • Dirk2

   

  En ook dat gaat de burger NIETS aan!

 • Dorien

   

  Lekkere Wind waait er door Almere...de lucht is er bezwangerd van

  reageer
 • Bram

   

  Burgemeester zijn is toch een voorbeeld functie,hoe serieus kan ik zo iemand nemen,niet dus!!!

  reageer
 • Zwangerschapstest

   

  Deze man is een complete aanfluiting voor de stad Almere! Lees even het grote interview in Trouw van 2015 met Franc terug: "Wie had dat kunnen denken? Een maatschappelijk zeer betrokken, galante zwarte D66-burgemeester in PVV-stad Almere als opvolger van VVD-gigant Annemarie Jorritsma.", "Lastige kwesties in een wat grimmige tijd die vakmanschap, tact, overwicht en humor vereisen. Eigenschappen die Weerwind bezit.", Ziet u zichzelf in Almere als rolmodel? "Dat ben ik eigenlijk al mijn hele leven. Je draagt iets met je mee." Probeert u vooral niet al te hard te lachen bij de volgende raadsvergadering! Nou, dat Franc Weerwind iets meedraagt, dat weten we ondertussen! Die D in D66 staat in ieder geval niet voor droogneuken, weet de Almeerse burger nu! En dat Franc maatschappelijk zeer betrokken is blijkt ook wel, met wel 3 dames tegelijk! Helaas, galant, tact, dat bleek toch iets minder.. Zomaar wat gedachten om over na te denken de volgende keer dat ons rolmodel Franc zich weer eens beroept op fatsoen of integriteit..

  reageer
 • Henk Klaassen

   

  Hij die zonder zonde is werpe de eerste steen , Joh. 8:7 .

  reageer
 • HM

   

  In de politiek heb je toch een voorbeeld functie. Als burgemeester ben je de vertegenwoordiger van je stad. Dit soort gedrag past daar absoluut niet bij. Hij heeft recht op een prive leven. Maar dit past niet en het zou hem sieren af te treden. Helaas krijgt hij dan wel een flinke uitkering aan wachtgeld en kost het de gemeenschap weer veel geld.

  reageer
 • Miemmie

   

  Als ouder en volwassenen heb je toch ook een voorbeeldfunctie? Geloof me niemand is perfect en we zijn allemaal mens. Dus niks de verantwoordelijkheid van het " goede voorbeeld" bij de politiek leggen. Een ieder is verantwoordelijk voor het laten zien van het goede voorbeeld. Het begint allemaal bij jezelf!

 • Slomo

   

  Je leeft maar 1 keer Geniet er van Frank for president 👍🏻👍🏻

  reageer
 • naatje

   

  Leven en laten leven, soms gaan de dingen anders dan gepland. De man ligt in scheiding, heeft behoefte aan een vrouw in zijn leven en dat loopt mis.... ga ervan uit dat hij zijn vaderlijke plicht nakomt. Belangrijk is dat hij zijn werk goed doet!! Hij geeft openheid van zaken, zodat men het niet uit de roddelbladen hoeft te vernemen. Kijk eens naar Prins Albert, naar Pres. Clinton, Prins Bernhard enzovoort, ik zeg niet dat ik het goed keur, maar de eerste die zonder zonde is, moet nog geboren worden hoor.

  reageer
 • Emma

   

  Zo is het. Wat zit Almere opeens vol met moraalridders ... Heerlijk roddelen over andermans leven.... Wat de man in zijn eigen tijd doet gaat de burgers niets aan.

 • Roel

   

  Uit het hart gegrepen. Een van de weinige juiste reacties hier. De overige komen van moraalridders van wie het eigen handelen meestal het daglicht niet kan verdragen. Hun geluk is dat de pispaal van de warmtepomp van Annemarie eindelijk kan worden vervangen.

 • Elly

   

  Ja wat moet je hier mee het is wel privé Maar het kan niet Maar in Almere kan alles

  reageer
 • Joanna

   

  Zo noemt men dus een Weerhaan hahaha gaat met alle kanten mee niet zo netjes voor iemand met een voorbeeldfunctie

  reageer
 • Geje

   

  Als burgemeester heb je nou eenmaal een openbare functie en je te houden aan algemene fatsoensnormen. Mijnsinziens overschrijdt hij deze verre! Helaas helaas, aftreden dus!

  reageer
 • Miemmie

   

  Wat is dit nou voor onzinnige reactie. Slaat helemaal nergens op. Zo heeft ieder zijn privé leven en een ieder zijn geheimen. Deze burgemeester is er tenminste eerlijk over. Kennen jullie de burgemeester van Maastricht nog met zijn geheimzinnige ontmoetingen??? Alsof iemand die je zelf denkt te kiezen zich wél aan alle normen en waarden houdt ? Want wat zijn tegenwoordig precies de normen en waarden??? Denk je je buurman te kennen of een priester van de kerk blijkt hij pedofiel te zijn? Nou nou... geloof me mensen van vandaag de dag zijn niet zo open als deze man. Dus wat al eerder is gezegd. Laten we over gaan tot de orde van de dag!

 • Timmonono

   

  Dit is uiteraard privé. Wel een beetje een zootje nu, dat privé leventje van de burgervader. Tja...wat onverantwoord allemaal. Een vrouw. Kinderen met haar. Dan een vriendin. Zij zwanger. Hij denkt "mazzel en doei". Neemt een andere vriendin. Keuzes. Slechte keuzes? Rare keuzes. Wat zegt dit dan over de mens Franc (met een "c" (want D'66 en die zijn altijd wat bijzonderder)). Is de burgemeester een mens? Ja. Dat is hij. Mmmmmm....hoe denkt de Burgemeester over relaties in het algemeen?Over afspraken? Over moraal? Tja. Succes Almere!

  reageer
 • Mark

   

  Het kan in Almere moet hij gedacht hebben. Niet echt een voorbeeld figuur. Net als die Jorritsma niet veel soeps. Waarom kunnen wij niet zelf iemand kiezen? Waarom worden dit soort figuren ons opgedrongen?

  reageer
 • Ikke

   

  Hij voelt zich snel thuis in Almere! Hij past zich aan aan de gemiddelde Almeerder.....

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  De dappere lekkende Almeerder heeft geen fatsoen en is gewoon raciaal gemotiveerd om onze burgermeester aan te vallen. Wie is de aanvaller?

  reageer
 • Almeerder

   

  Ok hij heeft een actief liefdesleven. Good voor him. Het wordt er geen mindere burgemeester van toch? Hij is juist niet chantabel door het zelf te melden. Prima burgemeester, over tot de orde van de dag!

  reageer
 • Emma

   

  Inderdaad, open en eerlijk vertellen wat er aan de hand is en dan is het weer niet goed.

 • Bas

   

  Het is zo makkelijk oordelen over een situatie waarvan niet alles (terecht) bekend is.

  reageer
 • piet

   

  Doet deze man zijn werk goed? Wat is dan het probleem? Mag die man een prive leven hebben? Het zou niet mijn manier zijn, maar iedereen is neem ik toch aar aan bij zijn volle verstand.

  reageer
 • Piet

   

  Het punt is dat als hij dit geheim wil houden anderen hem kunnen gaan chanteren. Nu hij dit openbaar maakt is dat gevaar weg en kunnen we over tot de orde van de dag.

 • Fransie B.

   

  Welkom in de Nieuwe Wildernis..... Goed voorbeeld doet goed volgen en ach als zelfs een oud president van de USA er mee wegkomt zal dit ook wel met een sissert aflopen...

  reageer
 • Sef

   

  In het bedrijfsleven zou iemand die zo'n zootje maakt van zijn privéleven weinig kans maken op een topfunctie. In de politiek kan het niet gek genoeg, kijk naar Samson, Eurlings enz.

  reageer
 • Emma

   

  Ik weet niet welk bedrijfsleven u bedoelt, maar in het normale bedrijfsleven heeft men wel wat anders aan zijn hoofd dan zich te bemoeien met elkaars privéleven.

 • Kaassie

   

  in het bedrijfsleven zijn veel meer potjes en budgetten om deze "vlekjes" weg te werken. Waardeer de openheid van Weerwind, maar wat moeten we als burger met deze informatie?

 • Barbara

   

  De vorige burgemeester had zoiets ook kunnen overkomen, maar die zat nog in de tang van een waterpomp.

  reageer
 • almeertje

   

  Ik hoop dat weer wind wel goed kan blijven fungeneren. Het kost toch de nodige tijd om alles goed met de dames in orde te maken.

  reageer
 • Boels

   

  Dat noem ik nog eens onbesproken gedrag.

  reageer
 • Piet

   

  Als we er niet over praten wel ja.

 • Rutger

   

  Ik snap nu waarom die man onbereikbaar is als de Kruidenwijk in de brand staat. Veel te druk met al die vrouwtjes het hof maken.

  reageer
 • ANtje HA540814

   

  HAdden de inwoners ruzie en dat zou in brand staan zijn?

 • Popje

   

  Het kan in Almere. 😄

  reageer
 • KC

   

  Hoe geloofwaardig ben je als burgemeester nog.

  reageer
 • willem-stad

   

  Meneer is chantabel met zijn midlife-crisisgedrag.

  reageer
 • Esther

   

  de dames zijn er "allemaal" zelf bij geweest, lijkt mij. Wie zijn wij om dit te veroordelen, de grootste moraalridders zijn vaak zelf niet zonder blaam. Leven en laten leven zou ik zo zeggen.

  reageer
 • Ed

   

  Dat de dames er zelf bij waren, valt niet te betwisten. Maar wísten ze het ook van elkaar? Niet alle vrouwen zijn zo vergevingsgezind als u kennelijk bent! Of zou u heel misschien ook een tikje teleurgesteld zijn als uw partner het achter uw rug om met een ander deed?

 • Ja

   

  Nou nou het is me wat ja prinsen en koningen en de gewone man vissen wel eens op de verkeerde gronden.

  reageer
 • Sjors

   

  Getrouwd met de één, zwangerschap met een ander, maar inmiddels aan de gang met nummer 3. Sjongejonge, Humberto Tan is er niks bij.

  reageer
 • Dronten

   

  Beste sjors. Ik heb erg gelachen om je reactie. Zo kan het dus ook. Echt humor

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert