Fractievoorzitters geïnformeerd over privéleven burgemeester

ALMERE • Vr 21 april 2017 | 13:44 • Vrijdag 21 april 2017 | 13:44
Burgemeester Franc Weerwind van Almere heeft de fractievoorzitters in de gemeenteraad op de hoogte gesteld van zijn privé-omstandigheden. De burgemeester heeft de raadsleden donderdagavond verteld dat hij een relatie had met een vrouw, die zwanger van hem is geraakt.

Relatie verbroken
Weerwind heeft die relatie verbroken en inmiddels heeft hij een andere vriendin. De Almeerse burgemeester is overigens officieel nog getrouwd met een andere vrouw, met wie hij ook kinderen heeft. Momenteel loopt er een scheidingsprocedure.

Verhaal op internet
Een Almeerder had dit verhaal al eerder op internet gezet en de burgemeester heeft die feiten nu tegenover de fractievoorzitters bevestigd. Burgemeesters of wethouders leggen normaal gesproken geen verantwoording af over hun privé-omstandigheden, maar alleen over hun functioneren als bestuurder. In dit geval vond Weerwind het toch nodig om de Almeerse politiek van zijn privésituatie op de hoogte te stellen.

Reactie Weerwind
De burgemeester wil niet zeggen waarom hij dat heeft gedaan. Volgens zijn woordvoerder is zijn enige commentaar: "de burgemeester neemt zowel zakelijk als privé zijn verantwoordelijkheid". 


[https://twitter.com/ToonvanDijk_PVV/status/855419678298177536]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel