Transportbedrijf verdacht van fraude

FLEVOLAND
Een transportbedrijf in Flevoland wordt verdacht van fraude. Dat is gebleken uit onderzoek van de Inspectie Leefomgeving en Transport. In totaal zijn er elf transportbedrijven in Nederland die van fraude worden verdacht. Om welk Flevolands bedrijf het gaat, is niet bekend.

De bedrijven worden onder meer verdacht van schijnconstructies met goedkoop personeel, zwartwerken, misbruik van uitkeringen en het manipuleren van rij- en rusttijden. Bij alle bedrijven is de boekhouding in beslag genomen voor nader onderzoek.

Het is niet bekendgemaakt wat er precies mis was bij het Flevolandse bedrijf. In ieder geval was de registratie van de rij- en rusttijden van de chauffeurs niet op orde.
De Inspectie heeft de onaangekondigde controles gehouden in maart en april. Daarbij werkte ze samen met de politie, douane en de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Foto: Google Street View 

reacties (4)

 • Jeroen

   

  Wolter Koops wordt de laatste jaren al streng gecontroleetd. Er wordt met man en macht gewerkt om ALLES in orde te krijgen en te houden. Dat er mazen in de Europese wetgeving zitten, daar mag en kan je niet Wolter Koops op aan spreken. Wees dan een vent en ga klagen in Brussel waar de regeltjes dacht worden Groet Jeroen Evers

  reageer
 • Willem

   

  Ben het helemaal met Josje eens,plaats een foto van het bedrijf waar het over gaat. Zeker geen foto,s plaatsen van bedrijven die er niets mee te maken hebben. Dus excuses en rectificatie is wel zo netjes.

  reageer
 • wolter pools

   

  Paar maand geleden al controle geweest in Zeewolde

  reageer
 • Josje

   

  Ga niet zomaar een foto van een vrachtauto plaatsen die niet bij het artikel hoort!!!! Hiermee breng je bedrijven in een slecht daglicht wat niet nodig is. De vrachtwagen die je hier ziet is zeker niet van een bedrijf in Flevoland. Gaarne de afbeelding aanpassen !

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert