Toekomstbeeld voor provincie bepaald

FLEVOLAND
Flevoland moet zich komende 10 tot 15 jaar ontwikkelen tot een schone en duurzame provincie met verschillende soorten landbouw. Dat zijn de hoofdlijnen van de nieuwe omgevingsvisie.

Belangrijk
Zo'n visie is belangrijk omdat daarin de koers voor de toekomst wordt uitgezet. Plannen die hierna worden gemaakt moeten bij deze visie aansluiten. Naast het stimuleren van duurzame energie en hergebruik van materialen, wil de provincie ook ruimte bieden aan innovatie en diversiteit in de landbouw. 

Identiteit
Andere belangrijke onderwerpen in de visie zijn samenwerken met andere regio's en het behouden van de eigen identiteit van Flevoland. De nieuwe omgevingsvisie is nog niet definitief vastgesteld. Dat gebeurt pas in november, nadat inwoners van Flevoland de gelegenheid hebben gehad om te reageren. 

Website
De provincie heeft een speciale website laten maken waar alles over de omgevingsvisie terug te vinden is.

reacties (3)

 • SJP

   

  Bomen kappen t.b.v. floriade... Vliegveld uitbreiden...Containerhaven almere.. Jaja.. duurrzaam en schoon...

  reageer
 • Hannes

   

  Twee generatieslang werkt men al samen om Flevoland te hebben gemaakt zoals het nu is!" Met al jaren een voorspelbare visie; om een schone en duurzame provincie te creëeren! Nu met alle zichtbare nieuwe duurzame technologieën; heb je een achterhaalde onzekere droomscenario Floriade/woonwijk voor een halfjaar zeker niet nodig!" " Met een praktische inzichtelijke tegenlicht sluit men daarvoor de deuren!!" Om verder te gaan met een duurzame samenwerking met (nationaal en internationaal) velen open deuren!!"

  reageer
 • Maria

   

  Flevoland moet zich ontwikkelen tot een SCHONE en DUURZAME provincie. En dat met uitbreiding van het vliegveld!! Bijzonder tegenstrijdig met al de kerosine uitstoot die neerdaalt op de landbouwproducten. Bovendien meer auto's door de provincie vanwege het vliegveld die ook de nodige vervuiling met zich meebrengen. En al die rotzooi mogen we als Flevolanders ook nog inademen.

  reageer
 • pieter

   

  We kunnen toch niet allemaal in de landbouw gaan werken, trouwens daar komen polen voor.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert