Burgemeester: ''We gaan Koningsnacht evalueren''

URK • Vr 28 april 2017 | 13:13 • Vrijdag 28 april 2017 | 13:13
De onrustige Koningsnacht op Urk wordt binnenkort geëvalueerd. Dat zegt burgemeester Pieter van Maaren. De nacht verliep onrustig met meerdere brandjes en de politie heeft zeven mensen aangehouden. In een filmpje is te zien hoe een grote groep Urkers zich nadrukkelijk bemoeit met de aanhouding en vuurwerk onder een politieauto gooit.  Aan de hand van de evaluatie bepaalt de gemeente of er actie ondernomen moet worden.

Elk jaar zijn er brandjes tijdens de Koningsnacht op Urk. Bij de rotonde in de Akkers staan vaak veel jonge Urkers omdat ze daar spektakel verwachten. Vorig jaar wilde de burgemeester daarom met Oranjeverenigingen in gesprek om te horen of er alternatieven voor de jeugd zijn. Ook de SGP pleitte voor maatregelen.

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat er gesprekken zijn geweest over brandjes en dat het extra aandacht krijgt. Twee weken geleden gingen namelijk ook een plezierjacht en twee volkstuinschuurtjes in vlammen op.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel