Zoektocht naar informatie over interneringskampen

Do 4 mei 2017 | 16:46 Donderdag 4 mei 2017 | 16:46
Stichting Noordoostpolder in Oorlogstijd is op zoek naar persoonlijke verhalen uit de interneringskampen die na de Tweede Wereldoorlog in de polder waren ingericht. In deze kampen werden Nederlanders die ervan werden verdacht te hebben geheuld met de vijand te werk gesteld. 

In de radiouitzending van Dit is Flevoland vertelde Robert Hofman van de stichting over deze vergeten geschiedenis. In de Noordoostpolder waren zo'n 13 tot 15 kampen waar geïnterneerden op het land moesten werken. Na de oorlog was er een tekort aan landarbeiders. De Directie Wieringermeer, voorloper van de Rijksdienst IJsselmeerpolders sloot daarom een overeenkomst met de dienst die verantwoordelijk was voor de gevangenen.
 
Hofman denkt dat gesprekken met voormalig geïnterneerden of familieleden meer inzicht zal geven over het leven in de kampen. Ondanks dat het een moeilijk onderwerp is om over te praten, hoopt hij dat mensen zich melden

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel