Eerste energieneutrale 'Ibba'-woning opgeleverd

ALMERE • Do 4 mei 2017 | 19:11 • Donderdag 4 mei 2017 | 19:11
In Almere Haven is de eerste "Nul op de meter woning" opgeleverd die is gebouwd met de 'Ik bouw betaalbaar in Almere' regeling. Met deze regeling kunnen mensen met hulp van de gemeente zelf hun woning ontwerpen en bouwen.

Wethouder Tjeerd Herrema kwam de eigenaar persoonlijk feliciteren. Het huis heeft geen gasmeter en draait volledig op zonne-energie en een elektrische warmtebron en is daarmee volledig energieneutraal.

Eigenaar Linda Eggermont heeft bewust gekozen voor dit nieuwe concept met het energieneutrale pakket. "Ik wil oud worden in dit huis en daarom is dit een perfecte woning voor mij. Ik betaal de komende jaren helemaal geen energiekosten".

In 2020 wil de overheid dat deze manier van bouwen de norm is. Het energieneutrale pakket kost vijftienduizend euro extra op de gewone bouwkosten. Volgens de bedenkers ervan is deze investering met 10 jaar terugverdiend. Daarna gaat de eigenaar geld overhouden doordat de energiekosten nul zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel