Eerste energieneutrale 'Ibba'-woning opgeleverd

ALMERE
In Almere Haven is de eerste "Nul op de meter woning" opgeleverd die is gebouwd met de 'Ik bouw betaalbaar in Almere' regeling. Met deze regeling kunnen mensen met hulp van de gemeente zelf hun woning ontwerpen en bouwen.

Wethouder Tjeerd Herrema kwam de eigenaar persoonlijk feliciteren. Het huis heeft geen gasmeter en draait volledig op zonne-energie en een elektrische warmtebron en is daarmee volledig energieneutraal.

Eigenaar Linda Eggermont heeft bewust gekozen voor dit nieuwe concept met het energieneutrale pakket. "Ik wil oud worden in dit huis en daarom is dit een perfecte woning voor mij. Ik betaal de komende jaren helemaal geen energiekosten".

In 2020 wil de overheid dat deze manier van bouwen de norm is. Het energieneutrale pakket kost vijftienduizend euro extra op de gewone bouwkosten. Volgens de bedenkers ervan is deze investering met 10 jaar terugverdiend. Daarna gaat de eigenaar geld overhouden doordat de energiekosten nul zijn.

reacties (6)

 • Peter F

   

  En via de open trap naar boven vliegt de warmte je huiskamer uit...

  reageer
 • Hannes

   

  De nieuwe technologische toekomst is gisteren al begonnen; in de wereld van morgen!! Wacht niet tot 2022 om het met de nog onzekere Floriade wereldwijd bekend te maken! Bouw het Kasteel af; voor alle thema's wat men kan bedenken!! Met een bijkomende Congrescentrum, van oude technieken naar de nieuwe technieken! Een betere locatie kan men niet bedenken!! Om Nederland/Almere/Flevoland, wereldwijd een bekendheid te geven!! "En het Rondje Weerwater via een promenade/toegangspark naar een inspirerende/innovatieve Kasteelterrein te brengen!! ((Dan kan men het kwetsbare eiland zonder woonwijk vergeten; en Almere is gered van alle onzekere financiële ellende!)) "Samenwerking op duurzame innovatie is de kracht van de toekomst" (Vergeet daarbij de verpaupering waar nodig is niet!)

  reageer
 • hgd

   

  Alles is beter dan de extreem dure stadsverwarming. Lijkt me heerlijk om de oplichters van Nuon een dikke vinger te geven. Dus wat mij betreft krijgt elke woning zo'n systeem.

  reageer
 • Ben Abdellah

   

  200% mee eens, Nuon met hun monopolie positie zijn de grootste bloedzuigers

 • Boels

   

  Het duurder dan nodig. Volgens Nuon wordt is er 50% minder CO2-uitstoot dan bij een gas-CV. Dan zou je verwachten dat je groene subsidie krijgt, want het is veel effectiever dan het gezeur met "hernieuwbaar". Om alle woningen te voorzien van deze nieuwigheid is een bedrag van ongeveer 120 miljard nodig, trek de buikriem maar aan.

 • Henk

   

  Dat moet de Laren zijn. Overgooi en de Laren zijn de enige plekken in haven met nieuwbouw, gezien er met IbbA gebouwd is is Overgooi uitgesloten.

  reageer
 • Boels

   

  "draait volledig op zonne-energie en een elektrische warmtebron en is daarmee volledig energieneutraal." Zonder peperduur accupakket is dat niet waar en hebben ze wel een aansluiting elektriciteit en dan betrekken ze elektricteit uit het elektriciteitsnet als de zon niet schijnt en/of de opbrengst te gering is. Netstroom is dan voor het overgrote deel geïmporteerde fossiele stroom. Dat is dan de backup en daar is niets neutraals aan op zo'n manier.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Kees

   

  Almere Haven!!! Benieuwd waar, iemand een idee?

  reageer
 • Yasmin - ( medeeigenaar )

   

  Dit huis ligt tussen de velden en wierden in.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert