Horeca heeft moeite om personeel te vinden

FLEVOLAND • Zo 7 mei 2017 | 16:22 • Zondag 7 mei 2017 | 16:22
De Flevolandse horeca heeft grote moeite om genoeg keukenpersoneel te vinden. Dat laat branche-organisatie Koninklijke Horeca Nederland weten. Ook is het soms moeilijk om aan bedienend personeel te komen.

Door de crisis van vijf jaar geleden moesten veel horecazaken sluiten en werd veel personeel ontslagen. Daardoor hebben de afgelopen jaren weinig jongeren gekozen voor een opleiding in de horeca. Als gevolg daarvan is op dit moment geschoold personeel schaars.

De Koninklijke Horeca Nederland gaat nu samen met de verschillende ROC's proberen jongeren te stimuleren om te kiezen voor een horeca-opleiding. De branche-organisatie wil het negatieve beeld rond horeca, hard werken en lange dagen maken, wegnemen.  

Nu de economie is aangetrokken en er steeds meer horecagelegenheden bijkomen, kunnen goed opgeleide koks overal aan de slag. Maar omdat veel ontslagen koks de afgelopen jaren voor zichzelf zijn begonnen is keukenpersoneel schaars.

Naar bedienend personeel is ook steeds meer vraag, maar met flex- en parttime banen valt daar tot nu toe nog wel een mouw aan te passen zegt Koninklijke Horeca Nederland. Toch wordt het ook in Flevoland moeilijker om aan serveerders te komen. Dat komt gedeeltelijk doordat de horeca in Amsterdam mede dankzij de florerende toeristenindustrie nog sterker groeit dan elders en personeel uit Almere trekt. De reiskosten worden vaak meer dan vergoed door de hogere verdiensten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel