Batavia Stad viert opening nieuw gedeelte

LELYSTAD
Winkelcentrum Batavia Stad in Lelystad viert vrijdag de officiële opening van het nieuwe gedeelte. Aan de noordzijde van het outletcentrum zijn er 45 winkelpanden bijgekomen. Nog niet alle plekken zijn gevuld.

Winkels al langer open
Het nieuwe gedeelte ging een maand geleden al open voor het publiek, maar Batavia Stad heeft er voor gekozen om dat pas deze week te vieren. Het gaat om de derde uitbreiding van het outletcentrum sinds de oorspronkelijke opening in 2001. 

De nieuwe winkels zijn via een doorgang verbonden met het bestaande deel van het koopjesdorp. Het centrum telt nu ruimte voor 150 winkels.

Geen concurrentie van online shops
Waar veel winkels in stadscentra concurrentie ondervinden van online winkelen, zegt Batavia Stad daar juist weinig last van te hebben. "Batavia Stad is een dagje uit voor veel mensen. Waar je als gezin een leuke dag kunt hebben. En dan is shoppen een leuke manier om je dag te besteden. Daarom zijn wij denk ik heel aantrekkelijk met al deze merken bij elkaar”, zegt Patrick Jansen namens het outletcentrum.

reacties (7)

 • Dirk Zaan

   

  Ik was er gisteren en 2/3 van de nieuwbouw zal 12 mei toch niet open kunnen gaan omdat er nog niets in de winkels aanwezig is. At best zit er een club bouwvakkers in. Wel ziet alles er netjes uit, de panden en bestratingen zijn picobello in orde.

  reageer
 • De advocaat

   

  Een aantal zaken zat tijdens de bouw in leegstand in het oude deel. Deze trekken nu naar het nieuwe deel. Samen met de leegstand in de nieuwbouw staat er voorlopig wel wat te veel leeg. Waarom moesten sommigen dan gedwongen vertrekken omdat ze niet sjiek genoeg waren? Wellicht maar wat juweliers aantrekken om die klantendoelgroep uit Amsterdam te redden. De berovingskans is hiet toch flink kleiner.

  reageer
 • Hannes

   

  Al koopt men niets, het is een Batavia Stadje voor alle generaties om er rond te dwalen!! "Daar kan men een voorbeeld aannemen, om een stadscentrum met horeca gelegenheid weer aantrekkelijk te maken!" Lelystadstad de Stad van de toekomst gunstig gelegen aan het water!!

  reageer
 • Antje Ha

   

  Koopjesdorp??? De is wel het laatste wat je nog kan denken. Het stadje is volledig in de glamour gegaan en koopjes zijn wel het laatste wat je er kan vinden. Veel te veel onbekende merken en echt goedkoop is het zelden. Het enige spijkerbroekenmerk wat er toe doet wordt er niet meer verkocht want de winkeleigenaar was niet goed genoeg? Gelukkig ben ik mobiel en kom ik ook wel eens in Brabant.

  reageer
 • Maartje

   

  Grappig dat mensen nog altijd denken dat Fashion Outlet Bataviastad een soort van Beverwijkse Bazar is en dan teleurgesteld raken als alle dure bekende merken nóg te duur zijn en er geen trainingsjackjes en bontkraagjes van een tientje hangen. Ik vind dat echt lol.

 • Tuuk

   

  Daar hoef je ook niet meer naartoe! Is precies hetzelfde als hier. Totaal geen verschil. En ook daar dezelfde winkels

 • Jaap

   

  "Batavia Stad is een dagje uit voor veel mensen." Waarschijnlijk laten de mannen hun vrouwen daar dan achter met en gaan zelf wat anders doen. Ik overleef het daarbinnen misschien net een uur!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jay

   

  Wat ik erg jammer vind is dat de paar winkels die Batavia Stad ook voor de niet-kledingliefhebber aantrekkelijk maakten, allemaal weg zijn. Ik noem de Bijenkorf-outlet, de Media Zone en de Free Record Shop Outlet. Ik heb er voor mijn gevoel nu amper nog wat te zoeken....

  reageer
 • de accountant

   

  De bijenkorf is al jaren weg en heeft gewone vestigingen gesloten. De free record is opgeheven en meida zone zal wel niet veel beter gaan. Er moet wel wat verkocht worden. Duidelijk is ook wel dat er geen verkoop van pallets en zo mag plaatsvinden. Hier en daar wat procenten eraf middels een kaartje maar actie is er nergens meer. De leiding zal dat te armoedig vinden als kenmerk voor Bataviastad.

 • almeertje

   

  welke merken zijn erbij gekomen. Aantrekkelijk om er een keer heen te gaan dan.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert