Zwaargewonde bij ongeval Valkendreef

LELYSTAD
Bij een ongeval op de Valkendreef in de buurt van Palazzo in Lelystad is dinsdagochtend een snorfietser zwaargewond geraakt. De 45-jarige man uit Lelystad ligt met zwaar hoofdletsel op de intensive care. 

Volgens de politie kwam de man in botsing met een 33-jarige automobiliste uit Almere, nadat hij geen voorrang gaf aan de auto. Dat gebeurde toen hij vanaf het fietspad de Valkendreef wilde oversteken. 

De man is eerst met de ambulance naar Lelystad gebracht. Daar was de traumahelikopter bij het Weerwater geland, zodat een arts het slachtoffer gelijk kon behandelen. Vervolgens is de man naar het ziekenhuis gebracht. 

reacties (2)

 • Malle Pietje

   

  Bij de rotonde Zuigerplasdreef, Lasserdreef En Valkendreef lag inderdaad een scooter die een tik had gehad van een auto. Precies daar waar het fietspad de Valkendreef kruist. Bestuurders op het fietspad hebben voorrang op bestuurders op de Valkendreef.

  reageer
 • Maikel

   

  Helaas, ik kom daar dagelijks en kan u mededelen dat gebruikers van het fietspad voorrang dient te verlenen aan de auto's.

 • Inge

   

  Weerwater bij pallazo??

  reageer
 • H.oedan

   

  inderdaad, de speld op de kaart geeft Stationsdreef bij de kempenaar aan, en in het verhaal staat palazzo (Lelystad) en weerwater (Almere) genoemd. vreemd

 • Peter

   

  Nee. Maar berichtgeving klopt wel. Soms spreken ze namelijk ergens af. Traumaheli gaat ergens landen. Ambulance naar de afgesproken plek en daar stapt de trauma arts in de ambulance. Iets wat vaker gedaan wordt (zeker als de traumaheli een wat langere vliegtijd heeft)

 • Frans

   

  Volgens mij staat het er vrij duidelijk. De ambulance is richting almere gereden waar bij het Weerwater een trauma heli klaarstond om verdere assistentie te verlenen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert