Politie zoekt jongeren na mishandeling buurtpreventieteam

ALMERE • Wo 10 mei 2017 | 17:09 • Woensdag 10 mei 2017 | 17:09
Update: Vijf jongeren zijn inmiddels aangehouden door de politie.

De politie in Almere is op zoek naar een groepje jongeren dat dinsdagavond in Almere vrijwilligers van een buurtpreventieteam heeft mishandeld.

Volgens de politie waren de buurtpreventie-medewerkers rond 20.10 uur bezig met een rondje door de buurt. Ter hoogte van de fietsenstalling bij station Muziekwijk zouden ze door een groep hangjongeren zijn uitgescholden. Het team sprak de jongeren hierop aan, waarop een vechtpartij ontstond.

Videobeelden
Toen de politie arriveerde, waren de jongeren al weggerend. De buurtpreventie-medewerkers waren erg van slag. Voor toegesnelde agenten was het niet helemaal duidelijk wat er zich precies had afgespeeld. Via een filmpje op Dumpert werd pas duidelijk hoe heftig het incident was geweest.

In de video is te zien hoe de jongeren één van de vrijwilligers tegen de grond werken. Een omstander probeert tussenbeide te komen, maar slaagt daar maar met moeite in.

Openlijke geweldpleging
Op basis van de beelden stelt de politie nu dat er duidelijk sprake is van openlijke geweldpleging. Daarom is overleg geweest met het Openbaar Ministerie over het incident. "Het gaat hier echt om ontoelaatbaar geweld tegen een groep buurtbewoners, die vol goede bedoelingen een ronde door de buurt maakt", aldus een woordvoerder van de politie woensdag.

Volgens de politie zullen de goede video-opnames zeker helpen om de jongeren op te sporen.

De beelden van de mishandeling:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel