Inditex wil strijkcentrale erbij

LELYSTAD • Do 11 mei 2017 | 18:06 • Donderdag 11 mei 2017 | 18:06

Het grote distributiecentrum van het Spaanse modebedrijf Inditex in Lelystad krijgt in de toekomst mogelijk gezelschap van een bijgebouw waar op grote schaal kleding wordt gestreken. De komst van zo'n strijkcentrale is nog niet rond, maar Inditex heeft al wel bij de gemeente aangegeven interesse te hebben. 

Gekreukte kleding gladstrijken


Inditex is het modebedrijf achter merken als Zara, Pull & Bear, en Bershka. Veel van die kleding wordt in Azië geproduceerd en in dozen naar Europa verscheept. Omdat de kleding dan gekreukt aankomt moeten de spullen met stoommachines gestreken worden voordat ze verder het distributieproces in gaan. Als de strijkcentrale in Lelystad er komt wordt deze met een luchtbrug met het distributiecentrum verbonden. De komst van de strijkfaciliteit kan nog eens 150 banen opleveren. Dit bovenop de 400 waar het distributiecentrum in eerste instantie al voor zorgt.

Meerdere hoge gebouwen


Ondernemers op het bedrijventerrein Larserpoort zijn donderdagmiddag bijgepraat over de bouwplannen van Inditex. Het distributiecentrum komt te bestaan uit meerdere gebouwen. Het grote magazijn krijgt in totaal 80 laad- en losplaatsen voor vrachtwagens. Daarnaast komen er een aantal hogere panden waar volledig geautomatiseerd spullen worden opgeslagen. Deze gebouwen worden zo’n 26 tot 30 meter hoog.

36.000 heipalen


In totaal zijn er 36.000 heipalen nodig voor het distributiecentrum. De verwachting is dat er per dag 400 palen de grond in kunnen gaan. Dat betekent dat de heiwerkzaamheden drie maanden gaan duren. Als het centrum er straks staat zullen er 100 vrachtwagens per dag op- en aanrijden. In 2019 moet de eerste fase afgerond zijn en in 2020 moet het volledig in bedrijf zijn. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel