Anonieme klokkenluider: 'misstanden in gemeentehuis'

DRONTEN • Do 11 mei 2017 | 22:07 • Donderdag 11 mei 2017 | 22:07
Door misstanden in het gemeentehuis functioneert de gemeente Dronten niet optimaal en wordt de samenleving extra op kosten gejaagd. Dat staat in een anonieme brief die aan Omroep Flevoland is gestuurd. De briefschrijver zegt namens het personeel te spreken. De brief is verstuurd op briefpapier van de gemeente Dronten.

Angstcultuur
Volgens de verklaring spelen binnen het gemeentehuis uiterst kwalijke zaken. Er wordt melding gemaakt van een angstige en niet veilige cultuur, waar onder leiding van het college van burgemeester en wethouders individualistisch wordt gewerkt. Er zou bijzonder weinig samenwerking plaatsvinden. Eerdere pogingen om de problemen intern aan de kaak te stellen zouden slecht ontvangen zijn. De hoop is dat er nu wel een goede discussie op gang komt. 

OR niet op de hoogte
Naar aanleiding van de brief is wethouder Dirk Minne Vis, die over het personeelsbeleid gaat, in overleg getreden met de directie en de gemeentesecretaris. In een officiële verklaring laat de directie donderdagavond weten dat het signaal serieus wordt genomen. Ze wil graag met de afzenders rond de tafel om problemen te bespreken. Dit zou namelijk, in tegenstelling tot wat de anonieme verklaring behelst, wel degelijk mogelijk zijn binnen de gemeente Dronten. De ondernemingsraad, die niets van de brief afwist, moet daarbij ook een rol gaan spelen.

'Nog geen politieke zaak"
De fractievoorzitters van de Dronter gemeenteraad zijn donderdag door de wethouder bijgepraat over de verschenen brief. Geen van hen wilde tegenover Omroep Flevoland een reactie geven. De partijen zien de kwestie vooral als een interne aangelegenheid, die de gemeentelijke organisatie zelf moet oplossen. 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel