Burgemeester herkent zich niet in kritische anonieme brief

DRONTEN • Vr 12 mei 2017 | 18:21 • Vrijdag 12 mei 2017 | 18:21
Burgemeester Aat de Jonge van Dronten herkent zich niet in de kritiek die een anonieme briefschrijver donderdag uitte aan het adres van de gemeentelijke organisatie. Ook veel medewerkers die de burgemeester vrijdag sprak, zouden het geschetste beeld volgens hem niet herkennen.

De anonieme schrijver, die namens het personeel zegt te spreken, stelt dat er in het gemeentehuis sprake is van misstanden en een angstcultuur. De samenleving zou hierdoor op extra kosten worden gejaagd. 

De Jonge stelt vast dat de schrijver van de brief kennelijk een probleem signaleert. Hij nodigt de schrijver van harte uit om zich kenbaar te maken, zodat er over de klachten gesproken kan worden. 

De burgemeester benadrukt dat niet zeker is dat de brief überhaupt door een medewerker van de gemeente is geschreven. Het kan volgens hem net zo goed ook iemand van buiten de organisatie zijn. De brief werd verstuurd op briefpapier van de gemeente, maar volgens De Jonge kunnen daar heel veel mensen aankomen.


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel