Voormalig PTT-gebouwtje werkeiland uitgebrand

LELYSTAD • Ma 15 mei 2017 | 17:06 • Maandag 15 mei 2017 | 17:06
Op het voormalige werkeiland in Lelystad Haven is maandag aan het einde van de middag een oud PTT-huisje uitgebrand. In het verleden werd het huisje gebruikt voor de telefoonverbindingen in de stad. Het vervallen houten gebouwtje was al jaren niet meer in gebruik.  Aan het eind van de middag werd een NL-alert gegeven met de oproep aan buurtbewoners om ramen en deuren dicht te houden. De brandweer meldde om 19:41 uur dat die weer open mochten. 
[https://twitter.com/brandweerflevo/status/864173999957438468]

Onduidelijkheid rond asbest
De brand veroorzaakte veel zwarte rookwolken. Het is nog onduidelijk of er bij de brand asbest is vrijgekomen. De brandweer heeft het gebied afgezet met linten en hekken. Dinsdag wordt verder onderzocht of er mogelijk asbestdeeltjes zijn neergekomen. Een bushalte in de buurt van de brand is tijdelijk buiten gebruik.

Gebouw niet meer te redden
Het gebouwtje kon niet meer worden gered. De brandweer liet het daarom gecontroleerd uitbranden. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet bekend.

Bruin kraanwater
Als gevolg van de bluswerkzaamheden kan er bij huishoudens in Lelystad bruin water uit de kraan komen. De brandweer meldt dat dit niet schadelijk is. Geadviseerd wordt om de kraan door te laten lopen tot er weer helder water uitkomt.
[https://twitter.com/brandweerflevo/status/864170105877483521]

Bereikbaarheid Lelystad Haven
Omdat een deel van de Houtribweg vanwege de brand was afgesloten, kon het verkeer Lelystad-Haven moeilijk in en uit. Er was een omleiding via de Knardijk. Rond 22.00 uur kon het verkeer er weer langs.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel