Veiligheidsregio onderzoekt problemen NL-Alert

LELYSTAD • Wo 17 mei 2017 | 17:39 • Woensdag 17 mei 2017 | 17:39
De Veiligheidsregio Flevoland gaat onderzoeken hoe het komt dat het maandag afgegeven NL-Alert niet bij iedereen is aangekomen. Dat zei woordvoerder Geertjan Veenstra woensdag in het tv-magazine Dit is Flevoland.

Grote brand in Lelystad-Haven
Maandagmiddag ontstond brand in een oud PTT-gebouwtje in Lelystad-Haven. Die ging gepaard met een enorme rookontwikkeling. De brandweer gaf het advies om in de directe omgeving deuren en ramen gesloten te houden.

Omwonenden gewaarschuwd via NL-Alert
De Veiligheidsregio besloot een melding uit te laten gaan via NL-Alert. Een systeem waarbij mensen in een straal rond het incident een alarm krijgen op hun telefoon. Voorwaarde is wel dat deze dienst op het apparaat is ingeschakeld. In totaal heeft de Veiligheidsregio drie berichten verstuurd.

Toch geen waarschuwing ontvangen
Veel mensen die NL-Alert hebben ingeschakeld meldden Omroep Flevoland dat zei geen waarschuwing kregen terwijl ze wel in de buurt waren. Anderen kregen wel de eerste en de tweede melding, maar de derde niet. Veenstra van de brandweer kan dat niet goed verklaren. Het kan volgens hem zijn dat mensen eerst binnen de cirkel waren en daarna er buiten, maar helemaal zeker is hij niet. De Veiligheidsregio gaat dat onderzoeken.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel