82 betaalbare huurwoningen in De Aardbei

ALMERE • Do 18 mei 2017 | 10:33 • Donderdag 18 mei 2017 | 10:33
In het gebouw De Aardbei in Almere Stad komen 82 betaalbare huurwoningen voor studenten en jongeren uit Almere die starten op de woningmarkt. Onder de naam WOOW (Wonen Ontmoeten Ontspannen en Werken) gaat jongerenhuisvester Socius Wonen De Aardbei transformeren. Dat laat de gemeente Almere donderdag weten.

Ontmoetingsruimten
Naast huisvesting voor jongeren komen er onder meer ontmoetingsruimten en werkplekken voor jonge ondernemers. Binnenkort organiseert Socius een ontmoeting voor iedereen die interesse heeft in het project. 

Levendigheid centrum
Wethouder Vastgoed Mark Pol is enthousiast: "Het laat zien hoe wij onze gemeentelijke gebouwen die hun oorspronkelijke functie hebben verloren kunnen transformeren tot het type woning waar vraag naar is. Bovendien heeft Socius goed geluisterd naar de beoogde doelgroep en hun wensen om ook te kunnen werken en ontspannen op de plek waar ze wonen verwerkt in het concept. Het draagt in die zin ook bij aan de levendigheid in het centrum. De transformatie kan een inspirerend voorbeeld zijn voor andere eigenaren van leegstaande kantoorpanden in het centrum van Almere."

Pabo
De Aardbei is het rode gebouw aan de Cinemadreef. Eerder was dit gebouw in gebruik als Pabo Almere en tandartsenopleiding ACTA. Ook was de Dienst Stedelijke Ontwikkeling van de gemeente tijdelijk gehuisvest in het pand tegenover het stadhuis.

[https://twitter.com/Mark_Pol/status/865140436750524417]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel