Verkeer kan weer A6 op bij Lelystad richting Emmeloord

FLEVOLAND
De A6 richting Emmeloord is weer open vanaf Lelystad Noord. Rijkswaterstaat sloot een deel van de weg af na een ongeluk. 

Rond 15.30 uur botste een auto bij de Ketelbrug op een touringcar die remde voor een file. Volgens de politie zijn daarbij drie gewonden gevallen. Het gaat om twee vrouwen en een kind die in de auto zaten. In de bus vielen geen gewonden. 

Eerder op de dag was er ook een ongeluk. Rond 13.00 uur was er een aanrijding tussen twee auto's. Dat gebeurde ook bij de Ketelbrug. Het is niet bekend wat er precies is gebeurd en hoe de slachtoffers er aan toe zijn. 

Een groot deel van de dag stonden er files op de A6 richting Emmeloord, omdat de snelweg tussen Urk en knooppunt Emmeloord dicht is voor werkzaamheden. Op het hoogtepunt had verkeer zo'n half uur extra reistijd. De werkzaamheden duren naar verwachting nog tot zondagmiddag 12.00 uur. Door de files was er ook hinder voor scheepvaartverkeer, omdat de Ketelbrug niet open kon. 


reacties (8)

 • tja

   

  ze moeten de waarschuwingslichten langer aanhouden als de brug dicht is geweest. de auto's die achter de file aan komen hebben niet in de gaten dat het verkeer nog langzaam rijd. heb het zelf ook een paar keer mee gemaakt.

  reageer
 • Dick

   

  Dit had niks met een brugopening te maken, dit had te maken met filevorming voor afslag Urk-Nagele vanwege een afsluiting van de A6 ivm onderhoud aan de A6.

 • JanB

   

  Jij weet al weer precies te vertellen dat de touringcarchauffeur vrij sterk heeft moeten remmen en dus heeft zitten slapen! Bravo Dick, wederom beoordeel je iemands rijstijl op jouw onderbuikgevoel! Of was jij er bij soms?

  reageer
 • Dick

   

  "Rond 15.30 uur botste een auto bij de Ketelbrug op een touringcar die remde voor een file". Volgens mij is hier niks chinees aan toch?

 • Sn

   

  Niet mee eens. Komende vanaf Emmeloord heb je lang vrij zicht voor je de brug op rijdt. Je kan de file dus al lang zien staan als je oplet. Komende vanaf Lelystad zie je door de afrit Swifterbant de brug lange tijd niet.

  reageer
 • Ikke

   

  Na afslag swift staat bordje einde 100, nog nooit t bordje 100 ontdekt van Urk ri Lelystad :)

 • Whoknows

   

  De reden dat je richting emmeloord maar 100 mag is, dat er geen vluchtstrook is, dan is er een snelheidsbeperking. Richting lelystad is er wel een vluchtstrook dus daar niet van toepassing. Enne 2 seconden afstand scheelt, maar ja das voor velen een te groot gat.

 • Jan van Berend

   

  Sta dagelijks aan de weg voor mijn werk, mensen hebben geen geduld meer en houden niet van regels, afgelopen week werd ik nog voor oude lul uitgemaakt omdat ik mijn werk deed en het verkeer er niet langs kon en mocht.

  reageer
 • Buitenwegbewoner

   

  Tsja, of nu de ketelbrug open staat, of zoals vandaag file vanwege wegwerkzaamheden (A6 richting Emmeloord vanaf Urk afgesloten), er staan niet voor niets borden met 100 km/h in die richting. Maar 95% houdt zich daar niet aan. Gek hè, die ongelukken?! Heeft niks met windmolens te maken,maar met niet aan snelheidsbeperking houden / onvoldoende afstand houden / andere dingen doen dan je auto besturen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • PB

   

  Rij iedere dag dit stuk oorzaak windmolens kijken domste plek waar deze zijn neer gezet

  reageer
 • Quinten

   

  Ja hoor. Windmolens de oorzaak van de ongelukken. Worden de auto's van de weg geblazen of zo? Hoe zie je het voor je?

 • Nopper

   

  Onzin de vele ongelukken zijn er al jaren. Ver voordat die molens er stonden.

 • Schaapjes

   

  Tja iedereen bleef rustig 130 doorknallen terwijl er borden stonden om er vervolgens op de ketelbrug achter te komen dat het stilstond.

  reageer
 • Peter

   

  Inzittenden bekneld Ketelbrug volledig afgesloten

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert