Geen extra onderzoek naar aanrijdingen bij werkzaamheden

DRONTEN
Rijkswaterstaat gaat geen extra onderzoek doen naar twee aanrijdingen bij werkzaamheden aan de A6 afgelopen weekend.

Volgens een woordvoerder werd er ruim voor de werkzaamheden al gewaarschuwd en voldeden de borden en afzettingen aan alle richtlijnen. Door medewerkers van Rijkswaterstaat zou zaterdag wel herhaaldelijk zijn vastgesteld dat veel automobilisten met hoge snelheid op de werkzaamheden af reden.

Volgens Rijkswaterstaat is er na het eerste ongeval tussen Lelystad-Noord en de Ketelbrug nog een extra tekstkar met een waarschuwing geplaatst.

Twee ongevallen
Onafhankelijk van elkaar vonden zaterdag twee ongevallen plaats op de Ketelbrug. In beide gevallen gebeurde dat in de staart van de file voor de afslag Urk/Nagele. Verkeer werd daar van de A6 geleid, omdat de snelweg richting Emmeloord een nieuwe asfaltlaag kreeg. 

Drie gewonden
Kort na 13.00 uur kwamen zaterdagmiddag op de Ketelbrug een camper en een personenauto met elkaar in botsing. Rond 15:30 uur was het opnieuw raak op de brug. Ditmaal reed een personenauto achterop een touringcar. Drie inzittenden van de auto raakten gewond en de snelweg bleef tot na 18.00 uur vanaf Lelystad dicht. 

De politie heeft het tweede ongeval onderzocht. Volgens een woordvoerder moest de buschauffeur vaart minderen voor de file die na de brug ontstond. De bestuurder van de achteropkomende auto heeft dit vermoedelijk te laat opgemerkt. 

reacties (3)

 • KarelK

   

  Als je niet wat er hand is, maar er wel iets aan de hand lijkt te zijn, ga dan vast langzamer rijden, dat scheelt vast.......

  reageer
 • George

   

  Rws kent veelal geen vaste richtlijnen en verzint ze zelf. Neem bijvoorbeeld het afplakken van een snelheids bord. Dat zou met een zak erover of met een kruis van tape moeten denk je. Maar een dunne strook plastic overdwars is ook afdoende zeggen ze. Dat moderne auto's dit daardoor wel als geldig bord zien in hin borden herkenning en met een kruis niet, boeit ze niets.

  reageer
 • Poe

   

  Als wat de auto wel of niet herkent leidend is voor jouw snelheid lijkt het me verstandig dat je het rijbewijs door de versnipperaar haalt en lekker met het ov gaat. Veiliger voor iedereen.

 • Dick

   

  Je bent zelf verantwoordelijk voor alles wat je auto doet. Erg goedkoop om dit aan je auto te wijten.

 • Flevogoed

   

  Mensen van Rws zetten dagelijks hun leven op het spel , denk daar eens aan .

 • Als je de borden herkenning van je auto nodig hebt hoor je überhaupt niet achter het stuur te zitten...

 • M.

   

  Ronduit belachelijk dat er geen verder onderzoek wordt uitgevoerd. Los van deze 2 ongevallen zijn er nog een aantal bijna ongevallen geweest (zelf ook bijna plat gereden van achteren). Zeker vanuit Dronten was het niet duidelijk wat de precieze situatie was want anders was ik wel meteen via de parallelweg gaan rijden en had ik de A6 niet opgereden. De politie zou een onderzoek moeten instellen en niet rijkswaterstaat. D

  reageer
 • Poe

   

  Dus omdat mensen niet opletten (file zie je toch gewoon staan?) en geen vaart minderen moet de politie iets doen? Enige dat de politie daar moet doen is extra controleren.

 • Flevogoed

   

  Kwestie van de media volgen , dan worden de mensen niet meer afgeleid door de werkzaamheden .

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert