Landelijke coördinator onderzoekt NL-Alerts asbestbrand

LELYSTAD • Ma 22 mei 2017 | 15:16 • Maandag 22 mei 2017 | 15:16
De landelijke organisatie achter de NL-Alert stelt een onderzoek in naar de verspreiding van waarschuwingen rond een asbestbrand in Lelystad. Dat gebeurt op verzoek van de Veiligheidsregio Flevoland.

Rond de brand in een voormalige PTT-huisje in Lelystad-Haven werden maandag door de Veiligheidsregio in totaal vier NL-alerts verstuurd. Een aantal omwonenden en aanwezigen in het gebied rond de brand bleek niet alle vier die berichten te hebben ontvangen.

Op basis van de rook en de windrichting werden de berichten verstuurd naar een driehoekig gebied tussen de brand en de Westerdreef en de Houtribdreef. Ontvangers in de Kempenaar kregen geen alerts, omdat de rook niet hun kant op waaide. Volgens de veiligheidsregio zijn alle vier de berichten in precies hetzelfde gebied verspreid.

In de eerste twee berichten werd gewaarschuwd voor de brand en geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden. In het derde bericht werd gemeld dat de brand onder controle was. Daarna volgde nog een bericht dat het incident achter de rug was.

Door de brand is in de directe omgeving van het huisje asbest vrijgekomen. De omgeving is afgezet. De eigenaar van het huisje moet zorgen dat dit wordt opgeruimd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel