Eén jaar na de explosie: Wonen op een vakantiepark

URK • Ma 29 mei 2017 | 16:17 • Maandag 29 mei 2017 | 16:17
"Vorig jaar was het één grote woestenij. En nu, een jaar later, staan de woningen er." Een jaar geleden werd het huis van Femmie Koffeman compleet in de as gelegd na een gasexplosie. Een heel woonblok aan de Grote Fok werd met de grond gelijk gemaakt. Er viel niets meer te redden. 

Met een dubbel gevoel staat Femmie Koffeman voor haar nieuwe woning. Ze is blij dat het huis er na een jaar alweer staat, maar ze is verdrietig om alles wat ze verloor. De buren kwamen direct samen om zo snel mogelijk te beginnen met de bouw van een nieuwe rij woningen. Op 15 juni is de sleuteloverdracht van de nieuwe woning. 

Stacaravan
Kort na de brand woonde Femmie met haar gezin in een stacaravan op een vakantiepark op Urk. De winter werd doorgebracht in een huurhuis, maar inmiddels woont het gezin weer in een stacaravan op het vakantiepark. 

"Je hebt een  huurwoning en je hypotheek gaat ook gewoon door. Veel mensen snappen dat niet, 'je hebt toch geen huis?' Maar de hypotheekverstrekker zegt niet 'dat zetten we even stil'. Noodgedwongen zit ik hier dus weer."

Hartinfarct
Femmie Koffeman was op het moment van de explosie niet thuis, haar moeder Gonny wel. Ze raakte niet gewond maar de klap heeft wel zijn sporen achtergelaten. Het afgelopen jaar heeft ze twee hartinfarcten gehad. Inmiddels is Gonny weer aan de beterende hand.

Omroep Flevoland blikt deze week in drie delen terug op de gasexplosie van 3 juni 2016.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel