Celstraf geëist voor woningoverval met nepbom

ALMERE • Di 30 mei 2017 | 18:31 • Dinsdag 30 mei 2017 | 18:31
Tegen een 42-jarige Almeerder die op bizarre wijze een woning probeerde te overvallen, is dinsdag 30 maanden celstraf geëist, waarvan 20 maanden voorwaardelijk. De man belde in februari met een pakketje aan bij een willekeurige woning in Huizen en deed alsof er een bom in de doos zat. 

De Almeerder wilde dat de bewoner via internetbankieren geld naar hem zou overmaken, maar zover kwam het niet. Het slachtoffer stompte hem namelijk direct in het gezicht, waarna de Almeerder zijn excuses aanbood en voor de woning op de politie bleef wachten.
Een Explosievenverkenner stelde vast dat er geen bom in het pakketje zat.

Aangebeld bij Linda de Mol
Volgens de verdachte handelde hij in ‘een soort verstandsverbijstering’. Hij zat met zijn gezin diep in de schulden en ze dreigden hun huis kwijt te raken. In zijn zoektocht naar geld had de de man zelfs een keer bij het huis van Linda de Mol aangebeld, in de hoop dat zij hem wilde helpen. 

Advocaat vraagt om werkstraf
Zijn advocaat pleitte voor een werkstraf omdat een celstraf een ‘regelrechte ramp’ zou zijn. Het Almeerse gezin heeft inmiddels hulp gekregen voor het aflossen van de schulden. Ook heeft de man na zijn vrijlating uit voorarrest een nieuwe baan gevonden. Volgens zijn raadsvrouw zal hij die bij een gevangenisstraf zeker verliezen, met alle gevolgen van dien.

De rechtbank doet dinsdag 13 juni uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel