Celstraf geëist voor woningoverval met nepbom

ALMERE
Tegen een 42-jarige Almeerder die op bizarre wijze een woning probeerde te overvallen, is dinsdag 30 maanden celstraf geëist, waarvan 20 maanden voorwaardelijk. De man belde in februari met een pakketje aan bij een willekeurige woning in Huizen en deed alsof er een bom in de doos zat. 

De Almeerder wilde dat de bewoner via internetbankieren geld naar hem zou overmaken, maar zover kwam het niet. Het slachtoffer stompte hem namelijk direct in het gezicht, waarna de Almeerder zijn excuses aanbood en voor de woning op de politie bleef wachten.
Een Explosievenverkenner stelde vast dat er geen bom in het pakketje zat.

Aangebeld bij Linda de Mol
Volgens de verdachte handelde hij in ‘een soort verstandsverbijstering’. Hij zat met zijn gezin diep in de schulden en ze dreigden hun huis kwijt te raken. In zijn zoektocht naar geld had de de man zelfs een keer bij het huis van Linda de Mol aangebeld, in de hoop dat zij hem wilde helpen. 

Advocaat vraagt om werkstraf
Zijn advocaat pleitte voor een werkstraf omdat een celstraf een ‘regelrechte ramp’ zou zijn. Het Almeerse gezin heeft inmiddels hulp gekregen voor het aflossen van de schulden. Ook heeft de man na zijn vrijlating uit voorarrest een nieuwe baan gevonden. Volgens zijn raadsvrouw zal hij die bij een gevangenisstraf zeker verliezen, met alle gevolgen van dien.

De rechtbank doet dinsdag 13 juni uitspraak.

reacties (1)

  • Almere82

     

    Ach wat sneu voor de dader toch, hij hoort eigenlijk nog een schadevergoeding te krijgen voor de klap die is uitgedeeld, deze man krijgt zijn leven anders helemaal nooit meer op de rit. Met het werkelijke slachtoffer gaat het hopelijk goed, nu trof de dader een man maar was het met een vrouw hetzelfde afgelopen?

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert