Rockband Roadcrew stopt ermee

URK • Wo 31 mei 2017 | 16:10 • Woensdag 31 mei 2017 | 16:10
De Urker rockband Roadcrew stopt ermee. Volgens de muzikanten gebeurt dat om persoonlijke redenen. 

Eerder dit jaar maakte de band bekend dat drummer Fokke van den Berg zou vertrekken. De groep besloot toen als viertal verder te gaan, waarbij gitarist Pieter Brouwer de drumtaken op zich zou nemen.

Volgens de band werkte die nieuwe samenstelling perfect, maar spelen er nu andere omstandigheden een rol. Daardoor kan niet elk bandlid de komende tijd evenveel beschikbaar zijn. Om die reden is besloten er een punt achter te zetten.

Optredens afgezegd
Op de website staan nog optredens in Marknesse en bij een Duitse motorclub aangekondigd, maar volgens de band zijn die inmiddels afgezegd. 

Roadcrew werd in 2013 uitgeroepen tot beste band van Flevoland. Twee jaar geleden verscheen het debuutalbum Snake in the Dirt en speelden ze op het Bevrijdingsfestival in Almere. De Urkers vertegenwoordigden de provincie ook in landelijke muziekwedstrijden. De band deed meer dan 80 optredens in binnen- en buitenland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel