Superbatterij wordt misschien getest in NOP

NOORDOOSTPOLDER • Vr 2 juni 2017 | 10:20 • Vrijdag 2 juni 2017 | 10:20
Een consortium van bedrijven wil een superbatterij om zonne-energie in op te slaan mogelijk testen in de Noordoostpolder. Het gaat dan om een zogenoemde waterstofbromide flowbatterij. Deze is een stuk goedkoper dan de huidige oplaadbare lithiumbatterij, omdat de levensduur veel langer is.  De chemicaliën en de waterstof die in de batterij worden gestopt gaan namelijk oneindig lang mee en hoeven niet vervangen te worden.

Het consortium bestaat uit het bedrijf Elestor Electricity Storage dat de batterij heeft ontwikkeld, ingenieursbureau Witteveen+ Bos en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Het consortium wil de locatie van de proef nog niet bekend maken. Die locatie moet wel in de buurt van zonnepanelen liggen. 

Binnen twee weken neemt het consortium de beslissing of de test inderdaad Noordoostpolder wordt uitgevoerd. De kans daarop is wel groot, zegt Rafaël van der Velde van Witteveen+Bos. De pilot  krijgt een subsidie van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel