Pioniers laten zien dat aardgasloos wonen nu al kan

LELYSTAD • Wo 7 juni 2017 | 21:33 • Woensdag 7 juni 2017 | 21:33
Aardgasloos wonen is de toekomst. Althans, dat vinden milieuorganisaties en de overheid. De ambitie is om in 2050 woningen in grote delen van Nederland aardgasvrij te hebben. Nieuwbouwwoningen zullen al eerder zonder gasaansluiting worden opgeleverd. 

Er zijn natuurlijk altijd pioniers die het nu al doen. In Flevoland wonen bijvoorbeeld mensen die geheel of gedeeltelijk zonder aardgas leven. In Lelystad werd woensdagavond een kennisavond georganiseerd door de Natuur en Milieufederatie Flevoland.

Doel was om bezoekers voor te lichten hoe je een woonhuis aardgasvrij maakt. Onder de pioniers doen sommigen het voor het geld, anderen vanwege het milieu en ook was er iemand aanwezig die het vanwege de aardbevingen in Groningen doet. Het geheim volgens hen: gewoon beginnen, want het is niet moeilijk.

Zo kan er voor veel isolatiemaatregelen subsidie worden aangevraagd. Ook zijn er inmiddels veel apparaten zoals warmtewisselaars, zonneboilers en zonnepanelen die makkelijk te installeren zijn.

Volgens een van de bezoekers maakt onbekend onbemind en is het daarom belangrijk dat er avonden zoals deze worden georganiseerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel