Mogelijk meer windmolens in Almere Pampus

ALMERE
Het nieuwe windpark in Almere Pampus krijgt mogelijk meer dan de nu negen geplande molens. Ook wordt gekeken of twee windmolens op een andere plek kunnen komen dan waar ze nu zijn ingetekend. Bewoners van de Noorderplassen West willen dat graag. Ze zeggen dat ze in eerste instantie niet betrokken zijn bij de plannen voor het windpark.

De initiatiefnemers van het windpark erkennen dat en willen de bewoners tegemoet komen. Ze krijgen nu alsnog de kans om mee te praten. Dit biedt tegelijkertijd ruimte om te kijken of er wellicht tien of elf molens kunnen komen. Dat is de wens van een aantal raadsfracties.

Een gevolg van de nieuwe inspraakronde is wel dat de aanleg van het park vertraging oploopt. De initiatiefnemers schatten die op ongeveer een half jaar. Het windpark wordt dan niet in 2020 maar in 2021 in gebruik genomen.

reacties (15)

 • Michael

   

  Ik lees "enorme windmolens van 120m hoog". Niet op de hoogte dat langs de hele A27 er 220m hoge molens komen - ook bij de Stichtse brug en Almere-Buiten? Oh nee, ook al zoiets dat de gemeente Almere verzuimd heeft te vermelden bij omwonenden - want zij zijn er geen partij in, het staat op de uiterste grens van Zeewoldens gebied. Tja, dan is de Floriade ineens niet zo erg meer...

  reageer
 • Mona

   

  Kavel verkoop TdV, week later vergunning AZC. Kavel verkoop Stripheldenbuurt, week later vergunning TBS kliniek. Kavel verkoop Poort en Noorderplassen en we houden wederom zo lang mogelijk de plannen geheim voor dit achterlijke windmolen park. Nog nooit op Nuon nota gemerkt dat er ook maar enig voordeel behaald is uit het Zonneneiland Noorderplassen, terwijl elke eigenaar een fors bedrag geeft moeten neerleggen! Het wordt de burger gewoon door de strot geduwd en heb het maar te accepteren. Idioot gewoon!

  reageer
 • Jjh100

   

  Walgelijk: wie bedenkt zo iets milieu en horizon vervuilends. 30% staat stil. De draaien niet op wind maar op subsidie. Alle energie belasting die de burgers betalen, bijna 75% van de energie nota inmiddels, wordt gebruikt om deze stroom prijs laag te houden. Weg met die molens van meer dan 140 mtr hoog.

  reageer
 • Boels

   

  Mooi? Het heeft meer van "De schreeuw" van Edvard Munch. Een verschrikking dus. Energetische onzin dat wel en als je de rekening gepresenteerd krijgt over een jaar of 5 tot 10 dan praat je wel anders.

  reageer
 • Hannes

   

  Nogmaals het imago van Almere zal decennialang, en niet vergeten de continuïteit van bestaande wijken in dit gehele project een bepaalde karakter voor Almere teweeg brengen!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Chris

   

  Op welke manier is Poort geïnformeerd ? Op internet niks te vinden, ook de wethouder zegt dat het niet gegaan is zoals het zou moeten gaan.

  reageer
 • .\/\/. (de èchte)

   

  Ik vind die windmolens mooi. En het polderlandschap is toch al iets kunstmatigs.

  reageer
 • Chris

   

  Wij hebben als actiegroep van www.noorderplassen.info de gemeente gevraagd alle omliggende wijken te informeren met huis aan huis brieven maar hebben dat nagelaten. De molens komen in dit geval dichterbij de noorderplassen dan poort, ook zijn deze groter en breder. Ook wij zijn niet op een normale manier op de hoogte gebracht door gemeente Almere maar hebben zelf actie gevoerd. Neem contact op met "energie werkt" van de gemeente en leg je verhaal uit dat je niet geïnformeerd bent. Zo hebben wij dat ook gedaan.

  reageer
 • Kees

   

  In Poort is er uitvoerig over geïnformeerd. Op verschillende informatieavonden zelfs.

  reageer
 • Hannes

   

  Almere Pampus, een pracht van een locatie' qua ligging en kwaliteit; ook bedoeld voor een woonwijk!! Inplaats van die horizon vervuilers! Kan men mooi de zo geprezen zelf voorziende Floriade/woonwijk met vraag en aanbod tot een ware glorie teweeg brengen! Sterker nog; het wordt dan de groenste en gezondste stadswijk, waar men het maar in Nederland kunt bedenken!! Met een uitzicht over een meer waar je de zon achter de horizon ziet verdwijnen!! Dan altijd maar het lawaai van de A6 moeten ervaren!! Wat betref het openbaar vervoer zal zeker geen probleem zijn! En met een meerwaarde van aanlegsteigers voor een veerdienst zal nog heelveel teweeg kunnen brengen! (( kwestie van het gehele draaiboek onder de arm mee te nemen))

  reageer
 • .W.

   

  En maar doorgaan met de vernietiging van het landschap. Als je over de Stichtse brug Flevoland binnenrijdt dan wordt het polderlandschap volledig verwoest door die afzichtelijke windmolens. Hou op met het plaatsen van nog meer van die molens.

  reageer
 • Stefan

   

  Het ligt een pokkeneind van Noordenplassen af... In Poort zijn we hier geheel niet over geïnformeerd en die molentjes komen toch veel dichter bij ons te liggen dan in Noordenplassen. In Poort hoor je dan ook geen enkele wanklank. Misschien alleen dat er wel een paar extra mogen komen bij de Noordenplassen. :-P

  reageer
 • Jan

   

  Het is met name de pvda en groenlinks die weer lekker bezig zijn.

  reageer
 • M Janssen

   

  Ik vind dat als gemeenten en initiatiefnemers bij zulke ingrijpende wijzigingen in de omgeving altijd verplicht moeten zijn om de buurt juist en op tijd te informeren. Zo niet dan minimaal 5 jaar uitstel en de hele procedure moet dan opnieuw. Gemeenten moeten niet vergeten dat ze er zijn voor de burger en niet andersom. Verder vind ik die windmolens op die plek ook erg raar, ik dacht dat Almere Pampus ook nog ontwikkelt zou worden de komende jaren. Hoe wil Almere die grond gaan verkopen als er binnen 500 meter 2 of misschien 4 enorme windmolens staan van 120m hoog? Soms denk ik dat ze het erom doen om de waarde van hun grond te verminderen

  reageer
 • Moraalridder

   

  Wel een gaaf gezicht windmolens

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert