Vissers in cel na cocaïnevondst op kotter

URK • Ma 12 juni 2017 | 11:34 • Maandag 12 juni 2017 | 11:34
De viskotter waarop afgelopen weekend 300 kilo cocaïne werd ontdekt, is eigendom van een bedrijf dat onder meer op Urk gevestigd is. Volgens de goed ingevoerde website visserijnieuws.nl werd het schip in 2015 gekocht door drie Urker ondernemers.

De kotter Z-181 die onder Belgische vlag vaart, werd zaterdag op zee gecontroleerd door de Kustwacht. Daarbij werden tassen vol drugs ontdekt. De cocaïne zou een straatwaarde hebben van zes miljoen euro. Vijf opvarenden van het schip zijn opgepakt. Volgens de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD), die het onderzoek leidt, gaat het om drie Nederlanders, een Pool en iemand uit Montenegro. 

FIOD wil nog niets bevestigen
Volgens bronnen op Urk zijn de aangehouden Nederlanders Urkers. Omdat het onderzoek naar de drugsvangst nog maar net begonnen is, wil de FIOD op dit moment geen enkele informatie geven. Of de opgepakte mannen Urkers zijn wordt dus ook niet door de dienst bevestigd.

De viskotter is zaterdag eerst onder begeleiding naar de haven van Harlingen gebracht. Inmiddels is het schip verplaatst naar Den Helder, waar het ligt afgemeerd in een afgesloten haven van de Koninklijke Marine. Tientallen medewerkers van politie en douane hebben aan boord onderzoek gedaan. De FIOD zegt pas later met meer informatie te komen.

Foto's en video: webcam-harlingen.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel