OM wil man in cel én afkickkliniek

ALMERE
Het Openbaar Ministerie (OM) wil dat de 43-jarige D.W. uit Almere een celstraf van 30 maanden krijgt voor een beroving van een kapsalon en een mislukte straatroof in maart dit jaar. Daarvan kunnen 10 maanden voorwaardelijk zijn als W. zich laat behandelen voor zijn drugsverslaving. Zo eiste het OM woensdagmiddag voor de rechtbank in Arnhem.

Overmeesterd door omstanders
W. bekent de straatroof, op 11 maart in Arnhem, te hebben gepleegd. Dat kan ook niet anders: hij werd overmeesterd door een omstander toen hij bij een 42-jarige vrouw een handtas wilde grijpen. Hij trok er hardhandig aan en probeerde de vrouw te slaan. Een getuige belde 112 en W. werd vastgehouden tot de politie kwam.

Overval op kapsalon
Hij wordt er ook van verdacht dat hij twee dagen eerder een overval pleegde op een kapsalon in Ede. De dader droeg een feloranje jas. Hij kwam de zaak binnen met een scherp voorwerp in zijn rechterzak en eiste het geld uit de kassa. Vervolgens legde hij een kniptang op de toonbank en pakte het briefgeld uit de lade. Hij ging er vandoor met ongeveer 200 euro plus de huistelefoon van de kapsalon. Tijdens zijn vlucht frommelde hij zijn jas in een struik. Die werd door de politie gevonden. Er zat een brief in gericht aan W. en bij technisch onderzoek werden zijn DNA-sporen gevonden. Toch ontkent W. de overval te hebben gepleegd.

Leger Des Heils
De Almeerder zegt dat hij een paar dagen voor de overval zijn oranje jas bij het Leger des Heils heeft verruild voor een warmer exemplaar. Zijn advocaat pleitte daarom voor vrijspraak voor dit feit. De rechtbank doet uitspraak op 28 juni.

reacties (1)

  • Gmenn

     

    Zwaar ongeloofwaardig, als je kapabel bent een vrouw te beroven van haar handtas, ben je zeer zeer kapabel om een overval op een eettent te plegen!

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert