Omwonenden verliezen rechtszaak over komst crematorium

ZEEWOLDE
Bezwaren tegen de komst van een crematorium in Zeewolde zijn woensdag door de rechtbank in Utrecht allemaal afgewezen. Bedrijven en omwonenden uit Zeewolde willen geen crematorium aan de Baardmeesweg, maar hebben allemaal fouten gemaakt bij het invullen van hun bezwaarschriften. Nu is onduidelijk wie er precies bezwaar maakt, vindt de rechtbank. De bezwaren gingen allemaal de prullenbak in.

In de rechtbank dienden tegelijkertijd twee zaken over het veelbesproken crematorium. Ook de eigenaar had een zaak aangespannen tegen de gemeente.

De gemeente Zeewolde heeft de eigenaar vorig jaar een vergunning gegeven om  een technisch crematorium neer te zetten. Dat betekent dat er lichamen gecremeerd mogen worden, maar dat er geen uitvaartdiensten gehouden mogen worden. Dat laatste wil de eigenaar wel. Dat zou volgens het bestemmingsplan ook mogen.

In die zaak mochten de ondernemers van het Trekkersveld in Zeewolde als belanghebbenden wel hun zegje doen. Zij blijven fel tegen een uitgebreid crematorium.

De rechter doet in die zaak over 6 weken uitspraak.

reacties (2)

 • Gekke Henkie

   

  Sinds de intrede van asielzoekers en Polen mag ALLES in Zeewolde Vigerende bestemmingsplannen gaan op de schop Het Illegaal stichten van een Poolse supermarkt incl verbouwingen wordt afgedaan met: geeft niet. Bedrijfspanden worden ingericht voor asielzoekers woningen enz. "Gebeurd ook in Zeewolde" zegt Leefbaar Zeewolde

  reageer
 • Flevoburger

   

  En zo zien we ook hier dat de papieren regeltjes ) waar we in Nl zo dol op zijn ' meer bepalend zijn dan de eigenlijke inhoud.. Iets van Déjavu Paarse Krokodil................

  reageer
 • Rien

   

  Het lijkt me toch wel cruciaal dat de rechter in elk geval weet door wie er beroep wordt ingesteld. Dat is toch geen vreemd of moeilijk ''papieren regeltje'' lijkt mij.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert