Hoge boete voor Oliehandel Koeweit

LELYSTAD • Do 15 juni 2017 | 11:27 • Donderdag 15 juni 2017 | 11:27
Oliehandel Koeweit uit Lelystad is deze week veroordeeld tot een boete van 450.000 euro. Daarvan is een bedrag van 225.000 euro voorwaardelijk. Dat moet alsnog worden betaald, als het bedrijf binnen twee jaar opnieuw de fout ingaat. 

Samen met twee andere bedrijven vervoerde Oliehandel Koeweit met vervalste papieren afvalolie naar Duitsland. Dat gebeurde tussen 2006 en 2011. De rechter wees er op dat er strenge regels gelden voor het vervoer van afvalolie om het milieu en de volksgezondheid te beschermen. Bovendien kan het handelen van de drie bedrijven worden gezien als concurrentievervalsing voor bedrijven die zich wel aan de regels houden.  

Het Lelystadse bedrijf moet naast de boete een bedrag van bijna een miljoen euro terugbetalen dat ze met het illegale vervoer heeft verdiend. 

Het proces heeft jaren geduurd. Mede daardoor en het feit dat niet bewezen is dat het milieu daadwerkelijk in gevaar is gebracht, is een deel van de straffen voor de bedrijven voorwaardelijk. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel