Massale stoomcursus stoppen met roken

LELYSTAD • Ma 19 juni 2017 | 20:14 • Maandag 19 juni 2017 | 20:14
270 Lelystedelingen doen maandag en dinsdag een ultieme poging om te stoppen met roken. In twee sessies biedt de stichting Lelykracht de deelnemers een cursus ter waarde van 100 euro aan. Het is de grootste stoppen met roken-actie ooit in Lelystad gehouden.

De cursus maandag werd gegeven in Atolplaza. Daar waren 130 deelnemers aanwezig, dinsdag is de training met 140 rokers in de Hanzeborg.

Lelykracht noemt de cursus een 'bootcamp' voor rokers, want blijvend stoppen met roken mag gezien worden als het leveren van een topprestatie. Net als bij een bootcamp worden de deelnemers in groepsverband geënthousiasmeerd om het uiterste van zichzelf te vragen. De wil om te slagen en het vol te houden wordt zo groter. Tijdens de vier uur durende training wordt iedereen voorbereid op wat ze kunnen verwachten als ze de tabak afzweren.

Volgens Lelykracht kent de cursus een zeer hoog slagingspercentage. Na een jaar is gemiddeld 81% van de deelnemers nog steeds gestopt met roken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel