Martinair Vliegschool gaat samenwerken met Eelde

LELYSTAD
De Martinair-vliegschool in Lelystad gaat samenwerken met de KLM Flight Academy in Eelde. Beide vliegscholen gaan onder meer gebruik maken van elkaars materiaal.

De vliegscholen zijn beide dochterondernemingen van KLM. "Bij KLM was de uitdrukkelijke wens dat we zouden gaan samenwerken", vertelt interim-manager Frank de Jong. "En dat gaan we de komende tijd dus vormgeven."

Door de nieuwe samenwerking komt er ook één nieuwe directeur. De hoop is dat er meer studenten komen voor beide vliegscholen. Eelde heeft al een tijdje te kampen met minder studenten.

Van een definitieve samenvoeging is volgens De Jong geen sprake. "Dat is een proces waar echt jaren overheen gaan. Voorlopig blijven we dus gewoon in Lelystad."

reacties (4)

 • Poe

   

  Meer studenten..zitten er honderden op de bank met een schuld van 200.000 die nergens aan de bak komen..

  reageer
 • Maartje

   

  Altijd goed, die samenwerking. Het beste is om de school definitief te vestigen in Eelde. Als dan meteen dat vliegveld fors wordt uitgebreid, dan wordt de uitbreiding van het vliegveld Lelystad overbodig. Zo helpen we een impuls te geven aan de economie in noordelijk Nederland. Wie kan daar nu op tegen zijn?

  reageer
 • HH

   

  Daar ben ik op tegen. Ik wil een impuls voor de economie van Flevoland, en ik wil ook niet vanaf Eelde vliegen.

 • Poe

   

  Vliegveld komt er, leg je daar nu maar bij neer. En omdat Eelde overbodig is kan je er misschien meteen gaan wonen, heb je ook geen last van het vliegverkeer!

 • André

   

  Banken willen niet meer financieren dus op de lange termijn is dit niet houdbaar. Of de KLM moet zelf voor bank gaan spelen.

  reageer
 • Dirk2

   

  Het gaat natuurlijk al veel langer slecht in deze branche. Goed dat er samengewerkt wordt en dat dit mooie bedrijf behouden blijft! Het is dan ook hoog tijd dat alle clandestiene ondernemingen die leerlingen slechts geld uit de zak kloppen aangepakt worden. De voorbeelden zijn genoegzaam bekend, helaas.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert