Luxe appartementen op plek dierenweide

DRONTEN
De aanleg van appartementencomplex Dierenweide in Dronten gaat definitief door. De gemeente heeft eindelijk de grond weten te verkopen voor de aanleg van 16 luxe appartementen. Bouwbedrijf Kolthof uit Stiens durft deze investering aan.

Koopprijzen beginnen bij ruim 3 ton
Aan de Noord komen huizen voor 50-plussers, die vanaf 325.000 euro verkocht worden. In december start de bouw en dan moet het appartementencomplex eind 2018 af zijn. Er is belangstelling voor, want inmiddels zijn al vier woningen verkocht en is op nog eens zes appartementen een optie genomen. De gemeente is erg blij met deze ontwikkelingen, want er is behoefte aan volgens wethouder Nico Verlaan. Bouwbedrijf Kolthof zag een kans zo dichtbij het centrum.

Dierenweide deels verplaatst
Om het appartementencomplex te bouwen moet de dierenweide wel een beetje verplaatst worden. Op de nieuwe locatie wordt ook geschiedenis van Dronten aan de dierenweide toegevoegd. De gemeente Dronten wil een replica van de pioniersbarak een plekje geven bij de dieren.

Pioniersbarak eerste gebouw Dronten
De pioniersbarak was het eerste gebouw van Dronten, maar was in zeer slechte staat en werd in 2012 gesloopt. Sommige delen zijn bewaard gebleven en moeten verwerkt worden in de replica. Hier wordt 70.000 euro voor uitgetrokken door de gemeente.

reacties (12)

 • pieter

   

  staan allemaal wel dicht op elkaar, de mensen er tegen over met die twee onder een kap zijn wel in de aap gelogeerd. hef die golfbaan bij de burgervader maar op, daar kun je heel wat van die gebouwen kwijt, gewoon een onteigenen procedure. aatje weet de weg.

  reageer
 • FrB

   

  Niks achter de rug om. Bestemmingsplan is paar jaar geleden al aangepast. Geweldig werk wordt gedaan bij het dierenpark en de gemeente stopt een deel van de opbrengst in de dierenweide. Dat wordt vast nóg mooier! Pioniersbarak komt er eindelijk ook! Prachtig uniek appartementencomplex erbij, géén massief vierkant blok. Kortom: alleen maar winst!

  reageer
 • De Noord bewoner.

   

  Ik kom iedere week wel een keertje in het Dierenpark en kijk ook op het park uit en zie dan hoe een kleine groep vrijwilligers zich inzetten om het park netjes te houden en de dieren verzorgen. Het hele voorjaar zijn de vrijwilligers binnen en buiten aan het verven geweest en zijn daar nog niet klaar mee, hekwerk moet nog. Het appartementen gebouw komt vaak ter sprake, word hij nou wel of niet gebouwd. Het antwoord van de vrijwilligers is dan, zo lang als wij niks weten gaan wij door met onderhoud en verven. Tot gistermiddag toen wij hertjes kwamen kijken, woensdag, wisten de vrijwilligers niks van het doorgaan van de bouw, per 1 december. En vandaag worden de vrijwilligers overrompeld met de bouwplannen. Wat gebeurt hier? Zijn er achter de rug om van de vrijwilligers afspraken gemaakt tussen het bestuur v.h. park, de wethouder, de projectontwikkelaar en de makelaar, nee toch!! Uitsluiten van de vrijwilligers, die zich zo hebben ingezet om van de enorme bende, wat het park in 2010 was, weer iets moois te maken zou een enorme .... Hoe zeg ik dat netjes!! Begrijp goed bestuurders, de vrijwilligers van het Dierenpark zijn echte kerels die laten zien wat zij kunnen, dat zie ik alle dagen weer als bewoner van De Noord.

  reageer
 • Ik

   

  325.000 hahaha en dan heb je geen eens een tuin maar 3 hoog achter.

  reageer
 • Tis wa

   

  Het is dat de dierenweide niet weg mag, anders kwamen er nog meer hoogbouw daar. Het liefst kijken ze dat parkje weg. Alle het groen verdwijnt. Voorheen hadden we met de Meerpaaldagen een ballon festival daar. En maar grond verkopen jongens. Hutje op mutje

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Piet

   

  Laten ze maar is goedkopere appartementen bouwen voor de studenten

  reageer
 • kees d.

   

  En ja hoor ze gaan weer voor het grote geld. En voor dat geld kunnen een dierenweide niet met rust laten. Het wordt hoog tijd dat er weer eens met een dikke bezem door het college wordt gegaan. Men had beter een goede beslissing kunnen nemen voor een goede gereguleerde coffeeshop.

  reageer
 • Jan

   

  Belachelijk,maar altijd beter dan containerbouw aan de west

  reageer
 • Jan

   

  Belachelijk,maar altijd beter dan containerbouw aan de west436264

  reageer
 • Octa

   

  Zo jammer dat het groene hart van Dronten geheel word vervangen door een betonnen jungle zonder ziel! BAD KARMA!

  reageer
 • Dronten

   

  De mensen wonend aan de Noord zijn vast niet blij. Hun uitzicht wordt nu een appartement. Wel goed dat een barak wordt gebruikt die in het begin van onze historie veelvuldig gebruikt is

  reageer
 • Ron

   

  Zo! 325.000 ??

  reageer
 • Ikke

   

  Ja 325.000! Dus??

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert