Jaarlijkse Surinamedag op nieuwe locatie

ALMERE
De jaarlijkse Surinamedag in Almere Haven werd zaterdag op een andere locatie gehouden.

Door werkzaamheden aan het plein voor Corrosia vond de Surinamedag plaats aan de Schoolstraat in Almere Haven.

Het was de zeventiende editie van het Multiculti feest, waarbij onder meer de afschaffing van de slavernij gevierd wordt. 

reacties (3)

 • hoetmer

   

  Ed Molenaar: je bent in de war met een ander festival. Marijke: ik denk dat je op een andere Suriname dag bent geweest. jammer dat ik niet weet hoe ik foto's hier kan plaatsen, zodat je zelf kan zien hoe druk het was !! Standhouders en bezoekers waren zeer positief ondanks de nieuwe lokatie.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Volgens mij ieder jaar een bandje en paar kraampjes met eten? Of is dat een andere festiviteit?

  reageer
 • Artie Badal

   

  De Suriname dag wordt al 16 jaar in Almere Haven georganiseerd op de Markt, dit jaar moest de organisatie uitwijken naar een andere lokatie. Volgens de gemeente zouden er werkzaamheden op het pleintje worden uitgevoerd begin mei 2017. Het parkeerterrein aan de Schoolstraat werd de nieuwe locatie voor de l7e editie. Dit multicultureel festival is de grootste in Flevoland. De dag begon regenachtig maar toen het rond l4.30 uur op hield met regenen en de zon even om de hoek kwam kijken liep het vol - werd het druk en zat de stemming er in, zoals men dat gewend is op de SURINAMEDAG. Niet een paar kraampjes maar 34 kraampjes en niet een bandje maar een volledig podiumprogramma m.o.a. Hollywood Dance - Javaanse cult. Dans - Mexicaanse folkloristische dans - Bally dans - diverse muziekgroepen enz. Surinamers zijn late bloeiers !!! Al met al ook de 17e editie gaat te boek als geslaagd. tip zie krantenartikel Almere Deze Week 28 juni 2017

 • Marijke

   

  Welke werkzaamheden? Suriname dag was 1 grote flop !!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert