Michiel de Ruyter zoek na Marinedagen

LELYSTAD • Di 27 juni 2017 | 16:22 • Dinsdag 27 juni 2017 | 16:22
Het houten standbeeld van Michiel de Ruyter dat in bezit is van de Bataviawerf in Lelystad, is zoek. Het levensgrote kunstwerk stond afgelopen weekend in Den Helder voor de Marinedagen, maar verdween tijdens het evenement. 

De Bataviawerf heeft geen verklaring voor de vermissing. Een woordvoerder van de werf laat weten er vanuit te gaan dat De Ruyter wel weer boven water komt.

Het beeld is in de nacht van vrijdag op zaterdag verdwenen, vermoedt een woordvoerder van de Koninklijke Marine. Aanvankelijk werd rekening gehouden met een flauwe grap, maar dan had het 100 kilo wegende beeld alweer terug moeten zijn: "Het moment van teruggeven is al geweest, dus het is ook zeker niet grappig meer", laat de Marine weten. Het is op dit moment dan ook niet duidelijk waar Michiel de Ruyter kan zijn. 

Vrijwilligers van de Bataviawerf waren met het beeld van De Ruyter in Den Helder om de werf te promoten. Dat doen ze elk jaar tijdens het driedaagse evenement.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel