Kunstenaars ontvangen koningspaar

DRONTEN • Wo 28 juni 2017 | 15:12 • Woensdag 28 juni 2017 | 15:12
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bezoeken donderdag het Kunstatelier van de Meerpaal in Dronten. In het atelier werken kunstenaars met een verstandelijke beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt. De kunstenaars ontvangen het koningspaar als afsluiting van het streekbezoek.  

In het atelier werkt een groep kunstenaars elke woensdag aan beeldende kunst, schilderijen en tekeningen. Het is een vorm van dagbesteding waarin de kunstenaars serieus genomen worden, vertelt begeleider Monique Hanekamp. "Het is heel moeilijk voor deze doelgroep om aan het werk te komen. Ze hebben heel veel talent en dat verdient een podium."

Het koningspaar zal in het atelier met de kunstenaars praten en hun werk bekijken. Diana Kater-Goedemans is één van hen. "Ik wil de koning en koningin mijn kunstwerk The Voice of Choice laten zien. Dat gaat over balans vinden tussen de stem in jezelf terwijl er zoveel invloeden van buitenaf zijn." Ook Miriam Schutte verheugt zich op het bezoek. "Ik vind het geweldig. Dat de koning mijn schilderijen en mijn strips gaat zien." 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel