Opruimen drugsafval in Poort kostte 10.000 euro

ALMERE
Het opruimen van een hoeveelheid drugsafval die tijdens de nieuwjaarsnacht van 2016 in Almere Poort werd gevonden, heeft bijna 10.000 euro gekost. Dat blijkt uit provinciale stukken over de afwikkeling van de kosten.

Het afval werd destijds ontdekt op de Heliumweg, vlakbij de kruising met de Elementendreef. De brandweer was daar heen gestuurd vanwege een brand. Nadat het vuur geblust was bleek dat er enkele jerrycans in brand hadden gestaan. In die jerrycans zat chemisch drugsafval. Het was de eerste drugsafvalvondst van 2016 in heel Nederland.

De kosten voor het opruimen zijn aanvankelijk door de gemeente voorgeschoten. Almere krijgt het geld nu terug van de provincie. Voor het opruimen van drugsafval is landelijk een pot geld beschikbaar. Provincies kunnen daar namens gemeente aanspraak op maken.


reacties (2)

 • Willemsen

   

  Zorg voor een (soort) wet dat als een dader in die business red handed wordt opgepakt tevens moet bewijzen dat al die andere rommel die gevonden was niet van hem/haar was. Lukt dat niet dan moet de dader ook de kosten van het opruimen van die rommel betalen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Het omkeren van de bewijslast is altijd het voorstel van hen die de rechtsstaat willen afschaffen.

 • Pzaal

   

  Ah kan de gemeente van dat geld weer een mooie boom kopen voor de Flopriade.

  reageer
 • Peter

   

  De Floriade begint zo langzamerhand uw dagelijks leven te beheersen. Moet u niet laten doen; er is nog zoveel moois om van te genieten en andere mensen hoeven zich dan ook niet aan u te ergeren.

 • Jos

   

  Kap eens met dat gezeik over de Floriade in ieder topic! Ga ergens anders wonen als het je zo hoog zit.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert