Eemvallei moet een bijzondere plek worden

ALMERE • Wo 5 juli 2017 | 17:01 • Woensdag 5 juli 2017 | 17:01
Aan de oostzijde van Almere is woensdagmiddag het project Eemvallei-Zuid van start gegaan. In dit bijzondere project wordt woningbouw geïntegreerd met de aanleg van natuur.

Eemvallei-Zuid is onderdeel van het programma Nieuwe Natuur. Binnen dit plan werken verschillende partijen samen. Het bos wordt aangelegd door Staatsbosbeheer. Het biedt ruimte voor onder meer een voedselbos, een natuur-speelterrein en een natuurboerderij.

Bij de toekomstige woonwijk worden ook 30.000 bomen geplant. Ze compenseren de bomen die een half jaar geleden bij Almere zijn gekapt voor de verbreding van de A6. Volgens boswachter Freek Rebel begint de aanleg van het bos al op korte termijn. “Komend jaar dan gaat in ieder geval de grondbewerking plaatsvinden en worden kruidachtigen gezaaid. Het jaar erop gaan we de bomen in de grond zetten en komt de padenstructuur erin. Het is niet dat met vijf jaar we dan een volwassen bos hebben. We zijn dan wel onderweg naar dat mooie bos met die verschillende functies. En dat is bijzonder.”

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel