Rechtbank bevestigt: Cees Beers heeft geen fietsenzaak

DRONTEN
Cees Beers heeft geen fietsenzaak en heeft dus ook niet dezelfde rechten als andere fietsenzaken in de gemeente Dronten. Dat heeft de rechtbank in Utrecht bepaald. De rechtbank boog zich over een besluit van de gemeente om Beers geen vergunning te geven en andere fietsenzaken wel. Beers vindt dat hij dezelfde rechten heeft als andere fietsverkopers, bijvoorbeeld zoals een fietsenwebshop in Swifterbant die wel een tijdelijke vergunning kreeg.

De rechtbank heeft nu, net als eerder al de Raad van State in een andere rechtszaak van Beers, gezegd dat hij niet aannemelijk kan maken dat hij ook daadwerkelijk een fietsenwinkel runt. Zo is er volgens de rechtbank geen showroom, toonbank of kassa en is het pand ook niet opengesteld voor klanten. Het verweer van Beers is dat de winkel nu op een lager pitje staat, maar dat hij snel wil gaan uitbreiden. De rechter gaf de gemeente gelijk en stelde dat Beers niet als concurrent gezien mag worden van de andere fietsverkopers. 

Beers, die een begrip is in de racefietswereld, voert al zo'n 10 jaar een juridische strijd tegen de gemeente Dronten. Ondanks vele zaken en gesprekken weigert Beers te accepteren dat hij geen vergunning krijgt en andere fietsenzaken wel. Hij wil de zaak aan zijn zoon overdragen, maar dat mag niet omdat er geen vergunning is. 

 

reacties (4)

 • tsja

   

  Lekkere handhaving daar in Dronten... 10 jaar illegaal een winkel runnen.... Ik denk dat de eerste dwangsommen binnenkort opgelegd worden.

  reageer
 • Drontennaar

   

  Ze noemen hem zelf de gek van dronten hij weet het altijd beter. Er zijn inderdaad fouten gemaakt bij de gemeente Dronten maar die zijn wel gegrond en dat is hem ook heel duidelijk gemaakt....

  reageer
 • Drontennaar

   

  Hij heeft een beetje grootzaamheid hij heeft altijd lak gehad aan regels en moet zich gewoon neer leggen bij de regels die er nou eenmaal zijn. En overdragen aan zijn zoon dat wordt helemaal een ramp die weet zelf niet wie hij is.

  reageer
 • Allround lasser

   

  Hij is electrieciën industriële producten en systemen 2 en nil 3 foto lasser

 • Thomas

   

  Wow. En dan te bedenken dat wanneer hij gewoon voor vestiging uit een planoloog had ingevoerd, dit allemaal voorkomen had moeten worden. Maar het moet allemaal goedkoop-goedkoop, dus men begint er illegaal aan. Daarna moeten ze duizenden euro's juridische kosten om het achteraf uit te vechten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert