Gemeente wil meer doen voor inwoner met beperking

LELYSTAD
De gemeente Lelystad wil graag weten wat er de komende jaren gedaan moet worden om Lelystad nog bereikbaarder en toegankelijker te maken voor mensen met een beperking. Daarom wordt de komende maanden gekeken wat de huidige stand van zaken is op onder meer het gebied van wonen, onderwijs, werk en dagbesteding. 

Aanleiding is het VN-verdrag over de rechten van mensen met een handicap, dat door Nederland in 2016 is aangenomen. Daarin staat dat iedereen mee moet kunnen doen, ook mensen met een beperking. De gemeente grijpt dat internationale verdrag nu aan om in Lelystad meer aandacht aan deze groep mensen te besteden. 

Het gaat om inwoners met fysieke, psychische en verstandelijke beperkingen. Eind dit jaar hoopt de gemeente Lelystad te weten wat er gedaan moet worden om de mensen met een beperking meer bij de samenleving te betrekken. Samen met het Gehandicapten Overleg Lelystad (GOL) wordt dan gekeken welke zaken prioriteit hebben. 

reacties (6)

 • Rob

   

  Ook iets doen voor mensen zonder beperking?

  reageer
 • Rob

   

  Of misschien komt de gemeente wel tot de conclusie dat ze conform de huidige kaders al veel te veel doen en reduceren ze de bestaande faciltiteiten. Ergo: wacht nog ff klagen.

  reageer
 • Ikke

   

  Misschien kan de gemeente eens beginnen met het verlagen van die belachelijke kosten voor een invalide kaart?!? In vergelijking met sommige gemeentes wel 5x zo duur! Een beetje onlogisch om deze groep financieel te straffen?

  reageer
 • Lelystadje

   

  Het zal tijd worden, dat de toegangklijkheid beter word. Dat geldt niet alleen voor Lelystad maar voor vele andere steden. Neem bv Almere met die steile helling in het winkelgebied. Het is niet gemakkelijk om daar een rolstoel nar boven te duwen, laat staan dat een rolstoeler dit zelf zou moeten doen

  reageer
 • j10

   

  Meer parkeer plaatsen voor mensen met een beperking bij het ziekenhuis in Lelystad. Die zijn erg vaak bezet.

  reageer
 • Piet Kemp

   

  Je hebt gelijk, maar zoals al eerder aangegeven worden ze ook vaak misbruikt door niet gehandicapten bestuurders. Ik ken er een aantal.

 • laat alle reacties zien
 • Vozienie

   

  Mensen kunnen hun invalide parkeerkaarten niet eens betalen Begin daar maar eens mee Dan worden ze ook weer een beetje mobiel

  reageer
 • Piet Kemp

   

  Veel kaarten worden door niet gehandicapte bestuurders misbruikt. Vaak zit de gehandicapte niet als passagier in de auto. Lekker goedkoop. Ook worden parkeerplaatsen door niet gehandicapte bestuurders geregeld, terwijl de gehandicapte partner niet kan autorijden. De gemeente controleert niet goed. Voorbeelden genoeg in de wijken. Zelfs mensen die overleden zijn heb deze plek nog.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert