Gemeente wil ingepikte grond terug van bedrijven

DRONTEN • Do 6 juli 2017 | 16:17 • Donderdag 6 juli 2017 | 16:17
Bedrijven en boeren in Dronten die onterecht gebruikmaken van gemeentegrond, kunnen binnenkort een telefoontje verwachten. De gemeente is druk bezig om het oneigenlijke grondgebruik terug te dringen. De afgelopen jaren waren woningbezitters aan de beurt, nu wil de gemeente ook landjepik aanpakken op bedrijfsterreinen en in het buitengebied. 

Het gaat om 450 gevallen en ongeveer 23.000 vierkante meter grond. Als het mogelijk is, wil de gemeente de grond verkopen. In gevallen waar het niet mogelijk is, bijvoorbeeld omdat er kabels en leidingen van nutsbedrijven liggen, moet de grond weer in de oorspronkelijke staat worden hersteld. 

De gemeente gaat er vanuit dat in de kwart van de gevallen de grond kan worden verkocht. Dat zou Dronten maximaal 389.000 euro kunnen opleveren. De gemeente Noordoostpolder kondigde vorige maand ook aan 'landjepik' van bedrijven te willen aanpakken

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel