Snapking biedt 'grote' excuses aan

ALMERE
Vlogger Snapking uit Almere heeft zijn excuses aangeboden aan de fans die zijn dure 0909-lijn belden en lang in de wachtrij stonden. Hij deed dat in de talkshow RTL Summer Night.

"Ik ben er heel erg van geschrokken. Ik wil mijn grote excuses doen aan de ouders en de kinderen", zei Tim van Teunenbroek, zoals Snapking in het echt heet.

De Autoriteit Consument en Markt haalde donderdag het betaalnummer uit de lucht. Snapking zou duizenden minderjarige fans hebben misleid. In een video riep hij zijn volgers op hem te bellen en iedere honderdste beller zou hem aan de lijn krijgen. Er belden rond de 6450 mensen, maar slechts vijf zouden Snapking hebben gesproken. Dat sprak de vlogger tegen. "Ik heb meer dan 300 tot 400 mensen te woord gestaan." 

SnapKing heeft op YouTube ruim 360.000 volgers, onder wie veel kinderen. De bellers zouden door de praktijken van de Almeerder in totaal voor 13.000 euro zijn benadeeld. Het is voor het eerst dat de toezichthouder een betaalnummer van een vlogger blokkeert. Volgens de ACM had de vlogger duidelijk moeten zijn over de voorwaarden en niet nodeloos bellers in de wacht moeten houden. 

Het is niet de eerste keer dat SnapKing in het nieuws komt. In 2016 ontsloeg RTL de vlogger nadat hij racistische en vrouwonvriendelijke uitlatingen had gedaan over een Chinees meisje. Vorig jaar september zorgden fans van de Almeerder voor overlast in Tussen de Vaarten, bij de woning van SnapKing en zijn vriendin. Ook kwam SnapKing in het nieuws toen hij actief was met een horrorclown.

reacties (9)

 • Vin

   

  Los van het feit dat hij de boel oplicht. Wordt het ook tijd dat ouders hun kinderen beter attenderen op de gevaren van internet. Regelmatig telefoons controleren. Of simpelweg een 0900 0800 blokkade plaatsen. Beetje naïef allemaal. We weten nu toch al zo lang hoeveel rotzooi er op het net is.

  reageer
 • Thomas

   

  Hij heeft alleen maar spijt omdat de ACM hem gepakt heeft, de oplichter.

  reageer
 • Jond

   

  Hij spreekt ook wel heel erg correct Nederlands. Dit zegt toch al genoeg over deze gast. Géén aandacht meer geven.

  reageer
 • raar

   

  Willens en wetens mensen geld uit hun zak kloppen, dan zeggen " ik een beetje dom geweest" en "sorry" Zo dat hebben we gehad nu even geld tellen.

  reageer
 • GastFlevo

   

  Wordt het niet eens tijd dat dit soort gasten geen aandacht meer krijgen. Daarnaast zijn YouTube kanaal blijven rapporteren.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Boels

   

  "Iedere honderste beller ..". Gewoon een platvloers, misleidend verdienmodel; afschaffen dat soort nummers. Sociale zaken en belastingdienst moeten gaan plukken en de rechter moet maar uitspraak doen als er door de ACM aangifte wordt gedaan.

  reageer
 • Den

   

  Timmie fijn terugbetalen? Of Timmie door het stof en 13 mille in THE pocket? Ik vrees het tweede! En dan ook nog gratis publiciteit. Tijd voor Timmie voor de rechter.

  reageer
 • AB

   

  Heb maar 1 woord voor die gast: "Mafkees"

  reageer
 • Beterweter

   

  Het is en blijft een 1ste klas pannenkoek. Raar ventje dat maar niet volwassen wilt worden

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert