Snapking biedt 'grote' excuses aan

ALMERE • Do 6 juli 2017 | 22:02 • Donderdag 6 juli 2017 | 22:02
Vlogger Snapking uit Almere heeft zijn excuses aangeboden aan de fans die zijn dure 0909-lijn belden en lang in de wachtrij stonden. Hij deed dat in de talkshow RTL Summer Night.

"Ik ben er heel erg van geschrokken. Ik wil mijn grote excuses doen aan de ouders en de kinderen", zei Tim van Teunenbroek, zoals Snapking in het echt heet.

De Autoriteit Consument en Markt haalde donderdag het betaalnummer uit de lucht. Snapking zou duizenden minderjarige fans hebben misleid. In een video riep hij zijn volgers op hem te bellen en iedere honderdste beller zou hem aan de lijn krijgen. Er belden rond de 6450 mensen, maar slechts vijf zouden Snapking hebben gesproken. Dat sprak de vlogger tegen. "Ik heb meer dan 300 tot 400 mensen te woord gestaan." 

SnapKing heeft op YouTube ruim 360.000 volgers, onder wie veel kinderen. De bellers zouden door de praktijken van de Almeerder in totaal voor 13.000 euro zijn benadeeld. Het is voor het eerst dat de toezichthouder een betaalnummer van een vlogger blokkeert. Volgens de ACM had de vlogger duidelijk moeten zijn over de voorwaarden en niet nodeloos bellers in de wacht moeten houden. 

Het is niet de eerste keer dat SnapKing in het nieuws komt. In 2016 ontsloeg RTL de vlogger nadat hij racistische en vrouwonvriendelijke uitlatingen had gedaan over een Chinees meisje. Vorig jaar september zorgden fans van de Almeerder voor overlast in Tussen de Vaarten, bij de woning van SnapKing en zijn vriendin. Ook kwam SnapKing in het nieuws toen hij actief was met een horrorclown.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel